Μητσοτάκης: Επιχείρηση πολιτικής πυγμής και ενίσχυσης του αρχηγικού του προφίλ

Μητσοτάκης: Επιχείρηση πολιτικής πυγμής και ενίσχυσης του αρχηγικού του προφίλ

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε διαγραφές βουλευτών και πρωτοκλασσάτων στελεχών
Μητσοτάκης: Επιχείρηση πολιτικής πυγμής και ενίσχυσης του αρχηγικού του προφίλ
Share3
εκτύπωση  

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε διαγραφές στελεχών και βουλευτών, ακόμα και πρωτοκλασσάτων εμφανίζεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια επιχείρηση πολιτικής πυγμής και ενίσχυσης του αρχηγικού προφίλ του.
Στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. στη σκιά της παρέμβασης του Βαγγέλη Μειμαράκη που έπληξε καίρια την κεντρική στρατηγική του κόμματος, έχουν αποφασίσει ότι στην περίπτωση που κάποιος διαφοροποιηθεί από την επίσημη κομματική γραμμή θα διαγραφεί. 
Αυτή η κίνηση θεωρείται μονόδρομος για την ηγετική ομάδα της ΝΔ, για να μην ενταθούν τα φαινόμενα πολυφωνίας και σύγχυσης που αμαυρώνουν την εικόνα του κόμματος και εμποδίζουν την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη.
«Το μόνο που ενδιαφέρει τον πρόεδρο της ΝΔ είναι να έχει μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με όλους. Είναι στο χέρι του καθενός και της καθεμιάς τι θα επιλέξει» είναι το σαφές μήνυμα της Πειραιώς.
Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ φρόντισε χθες κατά την συνεδρίαση των τομεαρχών, των αντιπροέδρων και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων να στείλει για πρώτη φορά με τέτοια ένταση το σαφές μήνυμα: «Αγωνιζόμαστε για να προβάλλουμε τις θέσεις μας, όχι για να είμαστε αρεστοί στον κ. Τσίπρα, αλλά χρήσιμοι στον λαό. Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να ακολουθήσει ή νοιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με την τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά τη χώρα θα μείνει πίσω».
 Στη σκιά της παρέμβασης του κ. Μειμαράκη φαίνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν σκοπεύει να διαταράξει τις ισορροπίες σε επίπεδο κορυφής. Στα σχέδιά του δεν είναι η μετωπική σύγκρουση με τον κ. Μειμαράκη και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα διαγραφής του βασικού αντιπάλου του κατά την εσωκομματική  εκλογή προέδρου, αλλά ταυτόχρονα γίνεται σαφές ότι δεν θα ανεχθεί πλέον καμία διαφοροποίηση.

Θα είναι- όπως λένε συνομιλητές του ιδιαίτερα σκληρός σε συμπεριφορές βουλευτών και στελεχών που θα προκαλούν πρόβλημα στην εικόνα του κόμματος και θα εμπλακούν σε «μάχη οπισθοφυλακής». 
«Ο Μητσοτάκης δεν είναι τύποις πρόεδρος αλλά θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα την πολιτική του διαμορφώνοντας μια νέα κατάσταση στη ΝΔ. Από αυτήν θα αναπηδήσει μια νέα ηγετική ομάδα που θα είναι σε θέση να επικοινωνεί με την κοινωνία και να βλέπει στο μέλλον» λένε συνομιλητές του. 
Στον ηγετικό πυρήνα της ΝΔ προεξοφλούν δυναμικές κινήσεις, με τη λήψη πειθαρχικών μέτρων, και τονίζουν ότι «πρέπει να τελειώνουμε με τις ισορροπίες που τηρούν ορισμένοι» . Πολλά θα κριθούν στο εξής από τις αντιδράσεις των στελεχών που διαδραματίζουν «επιτελικό» ρόλο μεταξύ των διαφωνούντων. Ορισμένοι από τους βουλευτές - κυρίως καραμανλικοί- που δεν συμφωνούν με τη στρατηγική του κ. Μητσοτάκη προτίθενται να συνεχίσουν τον «ανταρτοπόλεμο».
 Υπό αυτές τις συνθήκες από το επιτελείο της νέας ηγεσίας της ΝΔ μεταδίδεται ότι πλέον ο κ. Μητσοτάκης δεν θα χαριστεί σε κανέναν και θα αποπέμπεται όποιος διαφωνεί έστω και με μέρος των θέσεων της ΝΔ. 
Ως εκ τούτου ενδέχεται να αποβληθούν από την ΚΟ βουλευτές με ιδιότυπες πολιτικές συμπεριφορές, αλλά και όσοι αμφισβητήσουν την πολιτική του νυν προέδρου της Ν.Δ.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc