ΟΟΣΑ: Σε περίοδο χαμηλής ανάπτυξης θα διολισθήσει η παγκόσμια οικονομία


ΟΟΣΑ: Σε περίοδο χαμηλής ανάπτυξης θα διολισθήσει η παγκόσμια οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία θα διολισθήσει σε παρατεταμένη περίοδο χαμηλής ανάπτυξης, αν δεν ενισχυθεί η παραγωγικότητα, αναφέρει έκθεση του ΟΟΣΑ





Διαφημίσεις GoogleFree Book Editing GuideAre You Done Writing Your Book? Learn 7 Easy Steps in Book Editing.www.xlibris.com/EditingGuidePublish Your Poetry NowGet Published in Just 30 Days. Keep Your Rights. Earn 50% Royalties.www.authorhouse.com/Poetry
Η ομάδα των υπουργών Οικονομικών των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών (G-20) πρέπει να βρει τρόπους να ενισχύσει την αύξηση της παραγωγικότητας, διαφορετικά η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει να διολισθήσει σε μία παρατεταμένη περίοδο χαμηλής ανάπτυξης, αναφέρει έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), αποσπάσματα της οποίας μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Η γενικότερη υποχώρηση της παραγωγικότητας μπορεί «να προμηνύει την αρχή μίας νέας εποχής με χαμηλή ανάπτυξη», αναφέρει στην έκθεση ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Πιερ Κάρλο Παντοάν. «Η δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει υποτονική» και αυτές οι ανησυχίες «αφορούν τώρα τις αναδυόμενες οικονομίες», όπως και τις αναπτυγμένες, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Τα σχόλια αυτά υπογραμμίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι υπουργοί Οικονομικών και οι επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών των χωρών της G-20, καθώς θα συγκεντρώνονται σήμερα και αύριο στο Σίδνεϊ για να συζητήσουν την αναταραχή στις αναδυόμενες αγοράς και την υποτονική ανάπτυξη στην Ευρωζώνης υπό το βάρος της κρίσης χρέους της.

Η επιβράδυνση στην αύξηση της παραγωγικότητας και του παγκόσμιου εμπορίου είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης επενδύσεων, σύμφωνα με την έκθεση. «Τα σημερινά ποσοστά επιχειρηματικών επενδύσεων στις περισσότερες αναπτυγμένες οικονομίες είναι κατώτερα των αναγκαίων για να διατηρηθούν υψηλότεροι δυνητικοί ρυθμοί ανάπτυξης. Σε πολλές αναδυόμενες οικονομίες – ιδιαίτερα στη Βραζιλία, στην Ινδία και στην Ινδονησία – οι επενδύσεις στις υποδομές δεν είναι επαρκείς για να στηρίξουν υψηλούς ρυθμούς εκβιομηχάνισης και αστικοποίησης», σημείωσε ο κ. Παντοάν.

Ενώ κάποιες χώρες με υψηλά εμπορικά ελλείμματα πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση έχουν αρχίσει να μεταρρυθμίζουν τις οικονομίες τους, οι πλεονασματικές χώρες - όπως η Γερμανία, η Ιαπωνία και η Κίνα - πρέπει να αυξήσουν τις προσπάθειές τους για την απελευθέρωση των τομέων υπηρεσιών για να ενισχύσουν τη ζήτηση, αναφέρει η έκθεση. «Η μεταρρυθμιστική κόπωση μπορεί να μεγεθύνεται από τη σχετική δημοσιονομική προσαρμογή. Είναι σημαντικό στο πλαίσιο αυτό να διασφαλίσουμε ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες γίνονται πιο ομοιόμορφα μεταξύ των χωρών, ώστε η διαδικασία της νέας εξισορρόπησης να μπορεί να διευκολυνθεί από την ισχυρότερη παγκόσμια ζήτηση», δήλωσε ο κ. Παντοάν.

Οι αναδυόμενες χώρες πρέπει να κατανοήσουν ότι η αναταραχή στις αγορές – που προκλήθηκε από το σχέδιο της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να μειώσει τη νομισματική στήριξή της στην αμερικανική οικονομία – σημαίνει ότι και οι ίδιες έχουν προβλήματα που πρέπει να τα αντιμετωπίσουν, αναφέρει η έκθεση.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/252498/oosa-se-periodo-hamilis-anaptuxis-tha-diolisthisei-i-pagosmia-oikonomia/#ixzz2tzCnWyWn
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Comments

lornion said…
και τόλεγα -και τολεγα ετούτη η κούρσα κάπου θα σταματήσει δεν είναι δυνατον το μέλλον του ανθρώπου να παρακολουθήσει την πορεία των αγορών.Συγκρατημένη περίοδο διολίσθησης σε ρυθμούς ανάπτυξης θέλει επακολουθήσει, για να αναπτύξει ο ανθρωπος τις λύσεις που θα μπορέσει να εστερνιστεί και να αφομοιώσει στο μεσοδιάστημα.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»