ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ

Παππάς: Δημοψήφισμα για τη συμφωνία με την τρόικα, όχι για το ευρώ

Το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος αφορά μόνο τη συμφωνία με την τρόικα και όχι την παραμονή της Ελλάδας το ευρώ, υπογράμμισε ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

Παππάς: Δημοψήφισμα για τη συμφωνία με την τρόικα, όχι για το ευρώ
«Πρέπει να αποσυσχετίσουμε ευρώ και δημοψήφισμα [...] Δεν λέμε ότι κατ΄ ανάγκη θα κάνουμε δημοψήφισμα για να εγκριθεί η συμφωνία αλλά αν τα πράγματα με τη διαπραγμάτευση φαίνεται να καθυστερούν πάρα πολύ, τον λόγο έχει ο λαός» εξήγησε ο κ. Παππάς, μιλώντας στον Σκάι .
Τόνισε, πάντως, πως μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει μία καινούργια συμφωνία με την τρόικα, καθώς «η παρούσα συμφωνία θα ακυρωθεί με την ψήφο του λαού». Απαντώντας στην κριτική, πως ενδεχόμενο δημοψήφισμα συνιστά αποποίηση ευθυνών από την πλευρά της Κουμουνδούρου, ο κ. Παππάς είπε: «δεν θα είμαστε Πόντιοι Πιλάτοι».
Στην ερώτηση πως θα αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που οι ίδιοι οι εταίροι συνδέσουν το ενδεχόμενο δημοψήφισμα με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δήλωσε «βέβαιος» πως η Γερμανία «δεν θα έβαζε σε κίνδυνο το μέγκα-πρότζεκτ του ευρώ, επειδή η Ελλάδα θα προσπαθούσε να προστατεύσει τους μισθούς».
Τέλος, απέδωσε στον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του κόμματος τις διαφορετικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και για το ζήτημα του ευρώ.ETHNOS

Comments

lornion said…
O κ Λαφαζάνης επιμένει στην μη ΥΙΟΘΈΤΗΣΗ του ευρό και δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ , μη πειθόμενος σΤην διαλεκτική συνέντευξη του κ Παπά στον ΣΚΑΙ και τον κ. ΕΥΑΓΓΕΛΆΤΟ. Εχω αμφιβολίες στην ομόνοια των δύο ηγετών και κατόπιν τούτου είναι νομίζω δύσκολη η τοποθέτηση του εκλογέα .Κανείς μα κανείς δεν θέλει να οδηγηθούμε στο χάος.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»