Με ισχυρή ομάδα για νίκη στον Πειραιά

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΩΡΑΛΗ

Με ισχυρή ομάδα για νίκη στον Πειραιά

Με ρεαλιστικό πρόγραμμα και ισχυρά πρόσωπα στο πλευρό του, ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Μώραλης μπήκε και επίσημα χθες στη «μάχη» για τον Πειραιά.

«Ο Πειραιάς δεν είναι λάφυρο κανενός κόμματος», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μώραλης. Στη φωτογραφία με τον Πέτρο Κόκκαλη, τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη
«Ο Πειραιάς δεν είναι λάφυρο κανενός κόμματος», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μώραλης. Στη φωτογραφία με τον Πέτρο Κόκκαλη, τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη
Η έναρξη της προεκλογικής του καμπάνιας έγινε στα Καμίνια, όπου σε ειδική εκδήλωση, και παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και αθλητικό χώρο, ανακοίνωσε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του και το όνομα του συνδυασμού του, που είναι το «Πειραιάς Νικητής».
Οι βασικοί άξονες του προγράμματος του Γ. Μώραλη στηρίζονται, όπως τόνισε ο ίδιος, στη «θάλασσα». «Εφτασε η ώρα να φυσήξει άνεμος πραγματικής αλλαγής. Το νέο σαρώνει το παλιό», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, προσθέτοντας ότι ο ίδιος οραματίζεται ένα Πειραιά «εξωστρεφή, με δυναμική οικονομία, με κύρος και με αυτοπεποίθηση και όχι έναν Πειραιά που θα πανηγυρίζει για αυτονόητες παρεμβάσεις. Αυτή είναι μία από τις βασικές μας διαφορές με τον κ. Μιχαλολιάκο».
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό του «υπερκομματικό και ανεξάρτητο, πέρα και πάνω από κόμματα», καθώς, όπως είπε, ο «Πειραιάς δεν είναι λάφυρο κανενός κόμματος».
Προτεραιότητα του προγράμματός του είναι η εξάλειψη της ανεργίας που μαστίζει το μεγάλο λιμάνι. Και συμπλήρωσε ότι κοινό όραμα όλων είναι να γίνει ο Πειραιάς:
Ο Α. Ανδριανόπουλος και ο Χρ. Αγραπίδης
Ο Α. Ανδριανόπουλος και ο Χρ. Αγραπίδης
  • Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης.
  • Διεθνές ναυτιλιακό κέντρο αντίστοιχο του Λονδίνου και της Σιγκαπούρης.
  • Το μεγαλύτερο κέντρο εξυπηρέτησης των κρουαζιερόπλοιων στη Μεσόγειο.
  • Ενα από τα μεγαλύτερα ναυταθλητικά κέντρα, με στόχο να διοργανώσει αγώνες όπως το America's Cup.
Ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε μάλιστα ότι, σύμφωνα με μελέτες, η δυνητική συνεισφορά της ναυτιλίας στην προστιθέμενη αξία της χώρας μπορεί να είναι 12,7 δισ. ευρώ το έτος. Επίσης μπορούν να δημιουργηθούν 500.000 θέσεις εργασίας, μειώνοντας κατά 1/3 την ανεργία στη χώρα.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη του Γ. Μώραλη, σημείωσε ότι «αξίζει τον κόπο να δώσουμε έναν τίμιο αγώνα για τον Πειραιά. Εχουμε κάνει πράγματα στη ζωή μας, έχουμε πετύχει στις επιχειρήσεις μας, στον Ολυμπιακό. Με τις οικογένειές μας θέλουμε να αφήσουμε πίσω κάτι σημαντικό για τον Πειραιά μας, για τη μεγάλη μας αγάπη, και πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να εκτεθούμε, να βγούμε μπροστά και να κάνουμε την υπέρβαση και την ανατροπή που χρειάζεται για όλους του Πειραιώτες».
Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σ. Κόκκαλης, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση, χαρακτήρισε τον συνδυασμό του κ. Μώραλη «πολυσύνθετο που έχει να δώσει πολλά στον Πειραιά». Κάλεσε τους Πειραιώτες «να δουν ποιος μπορεί να κάνει ό,τι καλύτερο για την πόλη είτε είναι ολυμπιακοί, είτε από άλλη ομάδα, είτε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ μας ενδιαφέρει ο Πειραιάς. Η οικογένεια Κόκκαλη το έχει αποδείξει ότι θέλει έναν Πειραιά Νικητή», ανέφερε.
Ο Π. Κόκκαλης, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, σημείωσε «είμαστε εδώ για να δούμε τα προβλήματα με μία φρέσκια ματιά, που να συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της εμπορικής δραστηριότητας του λιμανιού με την ιστορία και τον πολιτισμό του».
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
Ποιοι έδωσαν το «παρών»
Προσωπικότητες που έχουν «σφραγίσει» με την παρουσία τους τις καλές ημέρες του Πειραιά έδωσαν το «παρών» στην εκδηλωση για την ανακοίνωση του ονόματος του συνδυασμού του κ. Γ. Μώραλη. Ωστόσο, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, με δεδομένο ότι ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ υποψήφιος είναι ο κ. Βασ. Μιχαλολιάκος.
Στο κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο «Κώστας Κωσταράκος» στα Καμίνια το «παρών» έδωσε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος κατέφθασε στο πολιτιστικό κέντρο μαζί με τον γιο του Πέτρο, που θα είναι υποψήφιος σύμβουλος, ενώ τον υποψήφιο δήμαρχο Γ. Μώραλη συνόδευε ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Β. Μαρινάκης, ο οποίος επίσης θέτει υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο «Πειραιάς Νικητής».  ethnos
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Πέτρος Μαντούβαλος, ο πρώην υπουργός και δήμαρχος Ανδρέας Ανδριανόπουλος και ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης, ο οποίος στρατεύεται στο ψηφοδέλτιο του Γ. Μώραλη. «Για την αναγέννηση του Πειραιά μπαίνω στην πρώτη γραμμή», δήλωσε ενδεικτικά ο πρώην δήμαρχος Πειραιά. Επίσης, παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μ. Κουντούρης, ο διευθυντής επικοινωνίας Κ. Καραπανάς, ο πρόεδρος των βετεράνων Γ. Δαρίβας, καθώς και βετεράνοι του Ολυμπιακού που έγραψαν ιστορία στην ομάδα όπως οι Σωτ. Γκαβέτσος, Τζανετουλάκος, Α. Νικοπολίδης, Γ. Αμανατίδης, Γρ. Γεωργάτος κ.ά. Τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Α. Παπαδόπουλος.
Ο Γ. Μώραλης ανακοίνωσε παράλληλα 90 υποψηφίους του συνδυασμού του. Από τον χώρο του αθλητισμού ανακοινώθηκαν και επίσημα οι υποψηφιότητες των Αντ. Αρώνη Ολυμπιονίκη του πόλο, Ν. Γιέμελου ομοσπονδιακού προπονητή κολύμβησης, Στ. Ελληνιάδη παλιού μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού, Β. Βουγιούκα πρωταθλήτριας ξιφασκίας και της πολίστριας Στ. Αντωνάκου.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»