Πυροσβεστικό τηλεφώνημα Σαμαρά - Βενιζέλου

Πυροσβεστικό τηλεφώνημα Σαμαρά - Βενιζέλου

Με ένα τηλεφώνημα επιχείρησαν να σβήσουν τη φωτιά που άναψε στην κυβέρνηση -με αφορμή το πρόγραμμα για τους αστέγους- ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος.

Σαμαράς και Βενιζέλος επικοινώνησαν τηλεφωνικά προχθές αργά το βράδυ με πρωτοβουλία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βρισκόταν στο Στρασβούργο όταν πληροφορήθηκε την «κίνηση» που παραλίγο να δημιουργήσ
Σαμαράς και Βενιζέλος επικοινώνησαν τηλεφωνικά προχθές αργά το βράδυ με πρωτοβουλία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βρισκόταν στο Στρασβούργο όταν πληροφορήθηκε την «κίνηση» που παραλίγο να δημιουργήσει μίνι κρίση στην κυβέρνηση
Η ανακοίνωση του προγράμματος για την «Κοινωνική κατοικία» για τους αστέγους από τον πρωθυπουργό ύστερα από σύσκεψη με τους υπουργούς Βρούτση και Γεωργιάδη στην οποία ωστόσο δεν είχε προσκληθεί ο επίσης αρμόδιος υφυπουργός Β. Κεγκέρογλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη και εν πολλοίς το τηλεφώνημα για τις αμοιβαίες εξηγήσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.
Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος επικοινώνησαν τηλεφωνικά προχθές, αργά το βράδυ, με πρωτοβουλία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βρισκόταν στο Στρασβούργο όταν πληροφορήθηκε από τους συνεργάτες του την κίνηση που παραλίγο να δημιουργήσει μίνι κρίση.
Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ευ. Βενιζέλος ήταν φανερά ενοχλημένος από την «είδηση» ότι στην εν λόγω σύσκεψη δεν είχε προσκληθεί ο υφυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου, καθώς και η γενική γραμματέας Πρόνοιας, Εφη Μπέκου - που είχαν βάλει τη «σφραγίδα» τους στη διαμόρφωση του προγράμματος για τους αστέγους.
Ενδεικτικό της έντασης που επικράτησε και προηγήθηκε του τηλεφωνήματος ήταν η διαρροή «κύκλων» του ΠΑΣΟΚ: «Είναι προσβλητικό για τη θεσμική λειτουργία της κυβέρνησης το γεγονός ότι με αδιανόητο παλαιοκομματισμό και λογική Μαυρογιαλούρου έγινε συνάντηση του πρωθυπουργού με τους υπουργούς κ. Βρούτση και Γεωργιάδη εν κρυπτώ από τον αρμόδιο υφυπουργό Β. Κεγκέρογλου και τη γενική γραμματέα».
Οι «κύκλοι» της Χαριλάου Τρικούπη σημείωναν ακόμη ότι απαιτείται -ειδικά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου- αλληλοενημέρωση και συνεργασία μεταξύ υπουργών και υφυπουργών ώστε να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις και αδικαιολόγητες συγκρούσεις, που κάθε άλλο παρά διευκολύνουν την εφαρμογή της συμφωνηθείσας πολιτικής σε κάθε τομέα.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το τηλεφώνημά του με τον πρωθυπουργό είχε επικοινωνία με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, ο οποίος εξήγησε ότι η συνεργασία με τον Β. Κεγκέρογλου είναι άψογη, καθημερινή, και δεν υπάρχουν ζητήματα που να τη σκιάζουν.
Σε άτυπη δε ενημέρωση χθες της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έχει εκπονήσει Εθνικό Σχέδιο Δράσης, το 2013, για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων, ύστερα από ευρεία διαβούλευση και συμμετοχή φορέων που παρέχουν φροντίδα και στήριξη στους αστέγους».
Υπογραμμίζεται τέλος για την «κοινωνική επιταγή»: «Η παρακολούθηση της υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος ανατίθεται σε επιτροπή η οποία συστήνεται με ΚΥΑ και συμμετέχουν σ' αυτήν τρεις (3) εκπρόσωποι του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, δύο (2) του υπουργείου Οικονομικών και από ένας (1) εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών και Υγείας.
Οι δράσεις και τα προγράμματα βάσει προκηρύξεων ή μέσω προγραμματικών συμβάσεων πρέπει να έχουν υπογραφεί μέχρι 7 Ιουλίου 2014».
ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ   ethnos

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»