Προσπάθεια ελέγχου της νέας κρίσης από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ


Προσπάθεια ελέγχου της νέας κρίσης από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΣΥΡΙΖΑΕκλογές
Διαστάσεις παίρνει η κρίση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, που ξέσπασε πριν από δύο εβδομάδες με αφορμή την υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν.

Το νέο μείζον ζήτημα που ταλαιπωρεί την αξιωματική αντιπολίτευση είναι η υποψηφιότητα του κ. Δ. Χριστόπουλου, ο οποίος δέχεται βέλη και από τους συντρόφους του, για τις δηλώσεις του σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα.

Πριν από λίγες ώρες μάλιστα, ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Ηλίας Νικολόπουλος απείλησε δημόσια να αποσύρει το όνομα  του από το ευρωψηφοδέλτιο, αν δεν αποδοκιμαστούν επίσημα οι δηλώσεις Χριστόπουλου, με γραπτή ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. Το όνομα του κ. Νικολόπουλου επρόκειτο να δοθεί στη δημοσιότητα την Τρίτη στην ειδική εκδήλωση που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αθηναίδα, το ΔΗΚΚΙ είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πραγματικότητα, η “πατριωτική” πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απαρτίζεται κυρίως από πασοκογενείς, πιέζει ώστε να αποσυρθεί ο κ. Χριστόπουλος από το ευρωψηφοδέλτιο. Ως τώρα ο κ. Τσίπρας είχε καταφέρει να αποφύγει δια της διολισθήσεως  τη σχετική συζήτηση, φαίνεται όμως ότι δεν θα μπορέσει τελικά να αποφύγει τη συζήτηση του θέματος πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις για το ευρωψηφοδέλτιο.
Νέα επιστολή Νικολόπουλου
Η επιστολή του καθηγητή Νικολόπουλου, η οποία έφτασε κανονικά στις 15.16 σαν ανακοίνωση τύπου του ΔΗΚΚΙ στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, προκάλεσε συναγερμό στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προσπάθησε με πυροσβεστικές κινήσεις να εκτονώσει την κατάσταση, προτού το θέμα πάρει διαστάσεις στα ΜΜΕ, και τα απασχολήσει όλο το Σαββατοκύριακο.
Από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε στις 16:42 του Σαββάτου ένα δελτίο Τύπου, στο οποιό ανακοινώνονται επισήμως για τις δύο κενές θέσεις του ευρωψηφοδελτίου ο κ. Νικολόπουλος και η Άλκηστη Τσουλάκου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Nokia Solution Networks.
Στις 16:48 ο καθηγητής κ. Νικολόπουλος έστειλε, μέσω του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι του ΔΗΚΚΙ, όπως την προηγούμενη φορά, νέα δήλωση, στην οποία αναφέρει ότι “Τα γνωστά κέντρα «αξιοποίησαν» μια εσωτερική επιστολή, που απευθυνόταν στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και του πολιτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να δημιουργήσουν πρόβλημα”:
"Τα γνωστά κέντρα «αξιοποίησαν» μια εσωτερική επιστολή, που απευθυνόταν στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και του πολιτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να δημιουργήσουν πρόβλημα. Πάλι η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό.
Όλες και όλους μας εκφράζει η ευρωδιακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι υποψήφιοι ενωμένοι δίνουμε τη μάχη για να σταματήσει η καταστροφή στην Ελλάδα και να γίνουν βαθιές αλλαγές στην Ευρώπη", αναφέρεται χαρακτηριστικά.KATHIMERINI

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»