Καταπέλτης οι βουλευτές της ΝΔ για την Κωνσταντοπούλου

«ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ»

Καταπέλτης οι βουλευτές της ΝΔ για την Κωνσταντοπούλου

Δριμεία επίθεση κατά της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, για τη στάση της έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή που οδήγησε στην αποχώρηση της ΝΔ, εξαπέλυσαν σήμερα βουλευτές του κόμματος.

Καταπέλτης οι βουλευτές της ΝΔ για την Κωνσταντοπούλου
Συγκεκριμένα, απαράδεκτη χαρακτήρισε την πρόεδρο της Βουλής μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο Άδωνις Γεωργιάδης.
"Φύγαμε διότι η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν για άλλη μια φορά απαράδεκτη. Παραβίασε τον κανονισμό και προσέβαλε τον αρχηγό της ΝΔ και η κ. Κωνσταντοπούλου δεν έχει δικαίωμα να προσβάλλει τους βουλευτές πολλώ δε μάλλον -κανέναν βουλευτή δεν έχει δικαίωμα να προσβάλλει- πολλώ δε μάλλο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Τον διέκοπτε την ώρα που μιλούσε, τον ειρωνευόταν, του έκλεινε το μικρόφωνο, μα ποια νομίζει ότι είναι;", είπε χαρακτηριστικά.
Και ερωτηθείς ειδικότερα για την παρέμβαση Κατρούγκαλου είπε: "Χθες η κυβέρνηση συγκάλεσε τη διαδικασία με ένα συγκεκριμένο άρθρο, το άρθρο 142α, είναι μια οργανωμένη συζήτηση στην οποία προβλέπεται ρητώς ποιοι μπορεί να μιλήσουν. Εάν στη χθεσινή συζήτηση αρχίζει η κ. Κωνσταντοπούλου όπως και τελικά έκανε και έδινε τον λόγο σε οποιονδήποτε άλλο εκείνη νόμιζε, τότε να φωνάζαμε και τον κ. Παπασταύρου να απαντήσει στον κ. Τσίπρα".
Αναγνώρισε ότι "όλο ήταν αθροιστικό" αναφερόμενος στην γενικότερη συμπεριφορά και στάση της προέδρου έναντι του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν είχε τον λόγο.
Παράληλλα, την εκτίμησή του ότι θα κατατεθεί πρόταση μομφής προς την πρόεδρο της Βουλής μετά το Πάσχα εξέφρασε μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος.
"Στέλνω και ένα μήνυμα στην κ. πρόεδρο, η οποία είχε την τιμή να πάρει 265 ψήφους. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν και θα το βρει μπροστά της, δεν θα είναι πασχαλινό, θα είναι μετά το Πάσχα, πρόταση μομφής. Εκφράζω την αγανάκτησή μου για την αντιδημοκρατική της συμπεριφορά και, όπως πάει, πάει για μομφή", είπε χαρακτηριστικά.

Για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, επισήμανε ότι "μας κάλεσε χθες ο κ. Τσίπρας" αλλά αναρωτήθηκε "μας έφερε τίποτα;". "Ήταν άνθρακας ο θησαυρός, για το θεαθήναι η συνεδρίαση, δεν προσέφερε τίποτα", πρόσθεσε λέγοντας ότι δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα όταν δεν υπήρχε θέμα για συζήτηση.ethnos

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc