Τι λένε οι Γερμανοί τουρίστες για την Ελλάδα

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»

Τι λένε οι Γερμανοί τουρίστες για την Ελλάδα

"Ως Ευρωπαίοι είμαστε περήφανοι που έχουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Έχουμε καλά συναισθήματα για την Ελλάδα, μας αρέσει η φύση, ο πολιτισμός της" λέει ο κύριος Κλάουζεν, ένας από τους 375 τουρίστες -κατά κύριο λόγο Γερμανούς- που έφτασαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη από το Τσανάκαλε της Τουρκίας, διασχίζοντας τα Δαρδανέλια και το Βόρειο Αιγαίο με το κρουαζιερόπλοιο "MS Hamburg".

Τι λένε οι Γερμανοί τουρίστες για την Ελλάδα
Ο ίδιος σημειώνει ότι επέλεξε τη συγκεκριμένη κρουαζιέρα ακριβώς επειδή επρόκειτο να σταθμεύσει στη Θεσσαλονίκη. "Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα, αλλά είναι η πρώτη που επισκέπτομαι τη Θεσσαλονίκη [...] Διαλέξαμε αυτή την κρουαζιέρα ακριβώς επειδή θα περνούσε από τη Θεσσαλονίκη, θέλαμε να γνωρίσουμε αυτή την ιστορική πόλη" είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Από την πλευρά της, η κυρία Ράκας, επίσης Γερμανίδα επιβάτιδα του "MS Hamburg", επισημαίνει ότι περιμένει πως οι Έλληνες, που θα συναντήσει σήμερα, κατά την ξενάγησή της στην πόλη της Θεσσαλονίκης, θα είναι φιλικοί. "Είμαστε όλοι το ίδιο" σημειώνει και προσθέτει ότι, παρότι δεν διάλεξε τη συγκεκριμένη κρουαζιέρα ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, αλλά γενικότερα για τη διαδρομή της στη Μεσόγειο, αυτό που ανυπομονεί να δει στην πόλη είναι τα μνημεία και τα μουσεία της. Γι' αυτό άλλωστε θα συμμετάσχει στην ξενάγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, που ξεκίνησε στις 9 το πρωί από το λιμάνι με πέντε λεωφορεία (συν ένα που θα πάει στη Βεργίνα).
"Πώς είναι τα πράγματα εδώ (με την κρίση); Πώς περνάτε εδώ;" ρωτάει, από την πλευρά του, τρίτος επιβάτης, επίσης γερμανικής καταγωγής, αντιστρέφοντας τους ρόλους και θέτοντας αυτός τις ερωτήσεις, με αληθινό ενδιαφέρον, όταν το κασετοφωνάκι αποσύρεται. Για τη Θεσσαλονίκη γνωρίζει αρκετά, παρότι δεν την έχει επισκεφτεί στο παρελθόν -δεν τού είναι άγνωστη πόλη.
"Γνωρίζω πως είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας" λέει, ενώ προσθέτει πως έχει εικόνα και της γεωγραφικής της θέσης με τα στρατηγικά χαρακτηριστικά. Το "MS Hamburg" θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη για οκτώ ώρες και θα αναχωρήσει για τον Βόλο στις 4.30 μετά το μεσημέρι._

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc