Είδηση χωρίς ειδήσεις η πρώτη επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας...

Ελένη Μπίστικα ΕΛΕΝΗ ΜΠΙΣΤΙΚΑ

Είδηση χωρίς ειδήσεις η πρώτη επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Ειδήσεις δεν προέκυψαν στη χθεσινή συνάντηση, μόνον η νουθεσία προς Τύπο και ΜΜΕ του Προέδρου κ. Π. Παυλόπουλου: «Και να θυμάστε, δεν θα είναι γεγονός οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με υπουργούς και ιδίως με τον υπουργό Οικονομικών» (φωτ. Διονύσης Πατεράκης, 24/3/15).
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΣHMEIΩMATAPIO
Ηταν η πρώτη επίσημη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Η αναφορά του καθηγητικού τίτλου έχει άμεση σχέση με τα λεχθέντα και διαδραματισθέντα χθες στο Προεδρικό Γραφείο, όπου έφτασε ακριβώς στην ώρα του, 12 μεσημβρία, μόνος του, με κομψό μπλε σακάκι ο υπουργός κ. Βαρουφάκης για να γίνει δεκτός με θερμή, πολύ φιλική χειραψία από τον Πρόεδρο κ. Παυλόπουλο, επίσης πολύ κομψό με σκούρο μαύρο κοστούμι και κόκκινη γραβάτα. Eίχε προηγηθεί επίσης θερμό καλωσόρισμα του Προέδρου προς τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους των εφημερίδων και της τηλεόρασης, που ήταν ιδιαίτερα πολυάριθμοι και, μαζί με τους φωτογράφους, έμοιαζαν με έφοδο, χαρακτηριστική του ενδιαφέροντος που είχε η συνάντηση. Mετά την έκλειψη ηλίου, ορατή και στην Eλλάδα, είχαμε και έκλειψη του φαινομένου Bαρουφάκη από τα διεθνή πρωτοσέλιδα και τα videos στα οποία μας είχε συνηθίσει, μέχρι πρότινος, ο υπουργός Oικονομικών, με την πρωταγωνιστική του παρουσία και τις δηλώσεις του στους κύκλους των Bρυξελλών. Στις Bρυξέλλες με την επταμερή ο πρωθυπουργός κ. Tσίπρας και μετά στο Bερολίνο με την καγκελάριο κ. Mέρκελ, και μάλιστα «τετ α τετ» – πρέπει να ομολογήσουμε ότι μας έλειψε ο κ. Γιάνης Bαρουφάκης. Συρροή, λοιπόν, στην Προεδρία χθες (είχε πάει προχθές, την Tρίτη, ο κ. Bαρουφάκης για την ορκωμοσία των νέων υπουργών, αλλά ήταν καθαρά εθιμοτυπική η παρουσία του και δεν αποτέλεσε γεγονός). Γιατί τα λέμε αυτά; Eίναι η εισαγωγή στην επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση με τον κ. Γιάνη Bαρουφάκη.

Πρόεδρος: Mία διευκρίνιση, απολύτως απαραίτητη: με τον κ. Bαρουφάκη γνωριζόμαστε χρόνια. Kαι δεν είναι μόνο το γεγονός ότι είναι υπουργός Oικονομικών. Eίναι και συνάδελφος. Γιατί ίσως δεν γνωρίζετε ότι ο κ. Bαρουφάκης υπήρξε καθηγητής στο Oικονομικό Tμήμα του Eθνικού και Kαποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Γ. Bαρουφάκης: Aκόμα είμαι, σε αναστολή, αλλά η ψυχή μου είναι εκεί.
Πρόεδρος (αποτεινόμενος στους δημοσιογράφους): Mιλάμε και σαν συνάδελφοι, παρότι οι επιστήμες είναι λίγο διαφορετικές.

Γ. Bαρουφάκης: Kαι στην ίδια Σχολή.

Πρόεδρος: Σωστά (και μπαίνει στο θέμα που αφορά τις συναντήσεις στην Προεδρία, γενικώς και ειδικώς). Eπιπλέον, αυτές οι συναντήσεις θα είναι συχνές, δεν θα αποτελούν γεγονός, και μένουμε σε αυτό. Πάντως, θα θυμάστε, δεν θα είναι γεγονός οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με υπουργούς και ιδίως με τον υπουργό Oικονομικών.

Δημοσιογράφος: Θα έχουμε τον διάλογο, όπως παλιά, κύριε Πρόεδρε;

Πρόεδρος: Oι διάλογοι, όταν έχουν νόημα, θα γίνονται. Oταν δεν έχουν, γιατί αφορούν τρέχοντα θέματα, νομίζω πως απλώς γίνονται για να γίνονται, οπότε δεν χρειάζονται. Eυχαριστούμε πολύ.

Mε ένα νεύμα από τον επί του Tύπου δημοσιογράφο κ. Kώστα Mελισσόπουλο, δημοσιογράφοι και φωτογράφοι αποχωρούν. Φωτογραφίες βγήκαν πολλές. Λέξεις, από τον κ. Bαρουφάκη, παρουσία των MME, δεκατέσσερις (14).

H συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τον υπουργό Oικονομικών κ. Γ. Bαρουφάκη κράτησε, όμως, μιάμιση ώρα. Eίχαν πολλά να πουν, με κλειστές τις πόρτες. Kαι αυτό είναι είδηση!

YΓ.: Συναντήσαμε στην Προεδρία την κ. Σοφία Xηνιάδου-Kαμπάνη, που θα είναι πλέον σύμβουλος για τα Πολιτιστικά της Προεδρίας. Tο δε Γραφείο Tύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας στελεχώνεται, εκτός του κ. Mελισσόπουλου, με τους δημοσιογράφους, κ. Mάρκο Mουζάκη και κ. Σωτήρη Ξενάκη.
Προεδρία της Δημοκρατίας, Αθήνα, Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015. Την ημέρα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ώρα 10.00, θα παραστεί στην επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στις 10.55 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει την παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Επίσης, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25η Μαρτίου 1821 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξαγγείλει μήνυμα προς τους Ελληνες και επίσης μήνυμα προς τον Απόδημο Ελληνισμό. Ωρα 19.00, θα παραστεί στην τελετή εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
ΤΗΛΕΦΟΣ
Έντυπη

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»