DJW: Ιδιωτικοποίηση για το μεγάλο λιμάνι και τα αεροδρόμια πρότεινε η Ελλάδα

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ

DJW: Ιδιωτικοποίηση για το μεγάλο λιμάνι και τα αεροδρόμια πρότεινε η Ελλάδα

Η εκποίηση του λιμανιού του Πειραιά σε ιδιώτες είναι μία από τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές μας στη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων που δημοσιοποιεί το Dow Jones Newswires.

DJW: Ιδιωτικοποίηση για το μεγάλο λιμάνι και τα αεροδρόμια πρότεινε η Ελλάδα
Σε δημοσιονομικό επίπεδο ο στόχος είναι να μπουν στα ταμεία «τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ», κατά την ίδια πηγή, που παρέμεινε ανώνυμη.
Αντίστοιχη πληροφόρηση υπάρχει και για την εξέλιξη της υπόθεσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς Έλληνες αξιωματούχοι φέρονται να έχουν ενημερώσει ότι θα προχωρήσει η παραχώρηση του δικαιώματος λειτουργίας σε ιδιώτες.
Προηγήθηκε χτες η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, όπως την μετέδωσε το Reuters, ότι ηελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων και η Cosco και οι άλλοι διεκδικητές «μπορούν να υποβάλουν μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά».
Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός εβδομάδων αφότου υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση λόγω της αλλαγής της ελληνικής κυβέρνησης, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.
«Φουρτούνα» για το λιμάνι στο ΣΥΡΙΖΑ
Είχε προηγηθεί η πλήρης διαφωνία του αρμόδιου υπουργού Θοδωρή Δρίτσα που υποστήριξε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης βρίσκονται σε αντίθετη γραμμή. Διευκρίνισε όμως ότι θα περιμένει την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από το Πεκίνο για την αποσαφήνιση του θέματος.
"Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δρίτσας.
Οι δηλώσεις του κ. Δραγασάκη από το Πεκίνο προκάλεσαν όμως αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
"Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στην πώληση του ΟΛΠ αλλά και όλων των λιμανιών, αναμένουμε από την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει σχετικά με τα εν λόγω δημοσιεύματα" αναφέρεται σε ανακοίνωση του τομέα Ναυτιλίας.
Για άλλη μια τεράστια εξαπάτηση από την πλευρά της κυβέρνησης, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση πουλά άρον άρον τον ΟΛΠ για να πληρώσει μια δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στο λιμάνι θεωρούν πρόκληση τη νέα κυβερνητική στάση και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις.
Εν τω μεταξύ δημοσίευμα της Wall Street Journal επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση να προχωρήσει στην παραχώρηση του ΟΛΠ και αναφέρει ότι αυτή περιλαμβάνεται στη λίστα των μεταρρυθμίσεων.
"H Ελλάδα ανέφερε στους πιστωτές ότι αναμένει τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ από την πώληση του ΟΛΠ, σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους" σημειώνει χαρακτηριστικά.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc