Reuters: Χωρίς συμφωνία οι επαφές στο Brussels Group

Reuters: Χωρίς συμφωνία οι επαφές στο Brussels Group

«Έγιναν σοβαρά βήματα προόδου. Οι τεχνικές ομάδες θα συνεχίσουν να συλλέγουν στοιχεία στην Αθήνα», δήλωσε στο διεθνές πρακτορείο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών στις Βρυξέλλες (Brussels Group), όμως ενδέχεται να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

«Έγιναν σοβαρά βήματα προόδου. Οι τεχνικές ομάδες θα συνεχίσουν να συλλέγουν στοιχεία στην Αθήνα», δήλωσε στο διεθνές πρακτορείο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη διαδικασία των τεχνικών ελέγχων στην Αθήνα, επαναβεβαιώνοντας παράλληλα πως στόχος της Αθήνας είναι να φτάσει γρήγορα σε συμφωνία με τους πιστωτές.

Άλλες κυβερνητικές πηγές είπαν στο Reuters πως κατά τις επαφές στις Βρυξέλλες δεν υπήρξαν σημάδια ρήξης με τους εταίρους.

Η ελληνική αποστολή αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα εντός της ημέρας, ενώ αύριο Τετάρτη αναμένεται να γίνει τηλεδιάσκεψη του Euro-working Group, προκειμένου να αξιολογηθεί η πορεία των διαβουλεύσεων.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, ωστόσο νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως στόχος της κυβέρνησης είναι να πετύχει συμφωνία με τους εταίρους μέσα στις επόμενες δυο ημέρες.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε πως η Αθήνα θέλει αν γίνει γρήγορα η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου και θα αξιολογηθούν οι ελληνικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, με στόχο να δρομολογηθεί η εκταμίευση των «παγωμένων» 7,2 δισ. ευρώ.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/278582/oloklirothikan-oi-diapragmateuseis-stis-vruxelles/#ixzz3Vy32sROY
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc