«Λίστα ντροπής» με Βρετανούς φοροφυγάδες στη δημοσιότητα

Η σχετική λίστα περιέχει περιπτώσεις φοροδιαφυγής που προέκυψαν από ελέγχους μετά από τον Απρίλιο του 2010. Όσοι περιλαμβάνονται σε αυτή τη «λίστα της ντροπής» δεν έχουν πληρώσει περισσότερες από 25.000 λίρες στην εφορία, αν και στα κέρδη τους αναλογούσε υψηλότερος φόρος.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε



ΔιαφημίσειςHome Heating & CoolingFind out which Appliances are Best With our Unbiased ReviewsConsumerReports.orgRabbitAir Air PurifiersUnbeatable Design & Energy Savings Great Warranty, Fast Free Shippingwww.RabbitAir.com
Τα ονόματα εννέα επαγγελματιών και επιχειρήσεων που έχουν φοροδιαφύγει δημοσιοποίησε για πρώτη φορά η βρετανική εφορία.

Η σχετική λίστα περιέχει περιπτώσεις φοροδιαφυγής που προέκυψαν από ελέγχους μετά από τον Απρίλιο του 2010. Όσοι περιλαμβάνονται σε αυτή τη «λίστα της ντροπής» δεν έχουν πληρώσει περισσότερες από 25.000 λίρες στην εφορία, αν και στα κέρδη τους αναλογούσε υψηλότερος φόρος.

Η δημοσιοποίηση των ονομάτων είναι ένα από τα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή στη Βρετανία με σκοπό την αποτροπή της φοροδιαφυγής. Προβλέπονται μεταξύ άλλων ακόμα βαρύτερα πρόστιμα (έως 200% επί του απλήρωτου φόρου), ξαφνικοί έλεγχοι, πιο συχνές δηλώσεις ΦΠΑ και λογιστική παρακολούθηση παλαιότερων φοροφυγάδων επί πενταετία.

Η λίστα των εννέα απαρτίζεται από τους εξής: την  ιδιοκτήτρια εταιρεία του μπαρ-κλαμπ Southport Leisure, στο Σάουθπορτ, την εργολαβική εταιρεία Gatemain Contractors στο Ρότσεστερ, την εταιρεία πλεκτών ενδυμάτων Menemis στο Νότιγχαμ και την εταιρεία πώλησης κρασιού The Trade Beverage Company στο Μόμπερλι.

Επίσης, από τον κομμωτή Τζόσεφ Ταϊρέλ στο Λίβερπουλ, τον οπωροπώλη Ραφίκ Ράτζα στο Θόρντον, τον ειδικό στις σωληνώσεις Σ. Στιούαρτ από το Γούλτον, το συντηρητή κατοικιών Ντέιβιντ Άλαν Τζέι στο Κράναμ του Έσεξ και τον Μπράιαν Κλίφορντ, οδηγό πούλμαν από το Μπόλτον.

Στους εννέα έχουν επιβληθεί πρόστιμα από λίγες χιλιάδες λίρες έως και 291.830 λίρες στην περίπτωση της εταιρείας εμπορίας κρασιού.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Ντέιβιντ Γκωκ δήλωσε ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων στέλνει το μήνυμα ότι η φοροδιαφυγή δεν είναι σωστή και παράλληλα καθησυχάζει τους νομοταγείς φορολογουμένους ότι δεν εξαπατούνται από όσους προσπαθούν να κρύψουν έσοδα.

Η κυβέρνηση και η εφορία
 επικρίνονται ωστόσο για το γεγονός πως δεν έχουν παρουσιάσει επισήμως ανάλογη λίστα για μεγάλες και πολευθνικές εταιρείες που έχει επιβεβαιωθεί ότι χρησιμοποιούν περίπλοκα λογιστικά συστήματα φοροαποφυγής.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/224349/lista-dropis-me-vretanous-forofugades-sti-dimosiotita/#ixzz2LYr4rCJG
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc