Σήμερα ο νέος επενδυτικός νόμοςΟργή λαού για φτώχεια και ανεργία

Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή ο νέος επενδυτικός νόμος, στον απόηχο μιας ακόμη γενικής απεργίας με αίτημα την έξοδο από τα μνημόνια. 

Με τη χώρα να έχει κυριολεκτικά παραλύσει και με το κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και των άλλων μεγάλων πόλεων σε κλοιό συλλαλητηρίων, αλλά και επεισοδίων, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με αντικείμενο τις επενδύσεις και την δημιουργία φιλοεπενδυτικού κλίματος. 

Την ίδια ώρα, επιβεβαιωνόταν η επιστροφή του Κατάρ σε μεγάλες επενδύσεις όπως το Ελληνικό και το νησί Οξυά, ενώ ο επενδυτικός νόμος προβλέπει και την σύσταση κεντρικής αδειοδοτικής αρχής για να προχωρούν ταχύτερα οι επενδύσεις. 

Όπως έγινε γνωστό, το Κατάρ υπέγραψε τη σύμβαση εμπιστευτικότητας με το ΤΑΙΠΕΔ για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό του Ελληνικού, καθώς όλα δείχνουν πως το κλίμα άλλαξε (ως γνωστόν ο σεΐχης του Κατάρ έχει δηλώσει πως στην Ελλάδα δεν θέλουμε επενδυτές, αλλά… μαζοχιστές), μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Α. Σαμαρά στο Κατάρ. 

Την ίδια ώρα, η χώρα ζούσε στους ρυθμούς άλλης μιας γενικής απεργίας, που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας και κύριο αίτημα την «ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών».

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η συμμετοχή των εργαζομένων στις σημερινές κινητοποιήσεις ήταν μαζική και σε πολλούς εργασιακούς χώρους η συμμετοχή στην απεργία υπήρξε καθολική, ενώ όπως εκτιμά η ΑΔΕΔΥ, το «παρών» στην πλατεία Συντάγματος έδωσαν πάνω από 200.000 άτομα.

«Η παραδοχή του λάθους δεν τους ξεπλένει. Δεν έκαναν ένα απλό υπολογιστικό λάθος. Κατέστρεψαν έναν ολόκληρο λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, προσθέτοντας ότι «όσο η αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικα συνεχίζεται, ο κόσμος της εργασίας είναι υποχρεωμένος να μαζεύει όλες τις αντοχές του και να αγωνίζεται».

Να συνεχίσουν τον αγώνα «κατά της πολιτικής που καταστρέφει την οικονομία και την κοινωνία» κάλεσε τους εργαζόμενους ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κ. Τσικρικάς.

Το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων έδωσε και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο ελληνικός λαός «μόνο αν πάρει την τύχη στα χέρια του και μόνο με τη δική του πλάτη θα μπορέσει να βγει από το αδιέξοδο».

«Η περίοδος της εικονικής ευφορίας για την κυβέρνηση έλαβε τέλος. Όσοι πίστεψαν τον Ιούνιο ότι ο Σαμαράς θα κάνει διαπραγμάτευση, ακόμα περισσότερο όσοι έδωσαν πίστωση χρόνου τον Δεκέμβρη πιστεύοντας ότι με τη δόση θα επανέλθουμε στην ανάπτυξη, σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα. Με απλήρωτους λογαριασμούς, με κομμένους μισθούς και κομμένες συντάξεις, με κλειστά μαγαζιά και χαμένες δουλειές», δήλωσε.

«Λύση από αυτή την καταστροφή δεν μπορεί να υπάρξει με μνημόνιο, παρά μονάχα με δημοκρατία, ανεξαρτησία, και δίκαιη ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Από τις εκδηλώσεις δεν έλειψαν και τα επεισόδια με τραυματισμούς, αν και μέχρι τις 3 το μεσημέρι οι διαδηλώσεις είχαν ολοκληρωθεί και η κυκλοφορία στο κέντρο είχε αποκατασταθεί.     elzoni.gr

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc