2013-02-19 01:01:03
Φωτογραφία για “Λευκός καπνός” από το Μαξίμου, με φόντο την τρόικα…
Σε σειρά μέτρων που θα ανακουφίσουν τις κοινωνικές ομάδες που βιώνουν περισσότερο την κρίση κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί . Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε να δοθεί έμφαση στο κοινωνικό πεδίο, με συγκεκριμένα μέτρα τα οποία προωθούνται άμεσα.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η επέκταση του επιδόματος ανεργίας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανέργους ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και μέτρα για τις οικογένειες στις οποίες όλα τα μέλη είναι άνεργα. Σύμφωνα με τον Φώτη Κουβέλη δεν θα υπάρξει κανένας άνεργος έξω από το σύστημα περίθαλψης ενώ προγράμματα επανακατάρτισης για ανέργους θα χρηματοδοτηθούν με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι αυτά θα γίνουν ωστόσο η ανεργία αντιμετωπίζεται με την ανάπτυξη και η στόχευση είναι ακριβώς αυτή να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Εκτενής συζήτηση πραγματοποιήθηκε και για την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας.


Σε αυτή τη λογική αποφασίστηκε να υπάρξει συμφωνία της κυβέρνησης με τις τράπεζες για να διοχευτεί ρευστότητα στην αγορά και στις επιχειρήσεις. Για το θέμα των αγροτών οι κυβερνητικοί εταίροι συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα για το πετρέλαιο κίνησης καθώς και για την συνταξιοδότηση όσων είναι στο προσυνταξιοδοτικό στάδιο.

Τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισαν στις δηλώσεις τους πως δεν τίθεται κανενα θέμα απολύσεων στο δημόσιο και προέταξαν την ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα η διοικητική μεταρρύθμιση.

Οι πολιτικοί αρχηγοί επεσήμαναν και την ανάγκη επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου όσον αφορά τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις αλλά και στην προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Στη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων, την πρώτη μετά τη Σύνοδο Κορυφής ετέθησαν όλα τα ζητήματα που αναμένεται να πέσουν και στο τραπέζι με την Τρόικα που καταφθάνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα και εντοπίστηκαν τα αδύναμα σημεία τα οποία και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις επαφές με τους εκπροσώπους των δανειστών μας.

Οι καθυστερήσεις εξάλλου που παρουσιάζονται σε συγκεκριμένους τομείς, όπως είναι οι αλλαγές στο δημόσιο, αλλά και οι ενδοκυβερνητικές τριβές δημιουργούν προφανώς ένα αρνητικό πλαίσιο , στο οποίο οι πολιτικοί αρχηγοί θα κληθούν να απαντήσουν.    newsnwow

ysterografa.gr

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»