Συσκέψεις Σαμαρά με τις ηγεσίες των υπουργείων
Συνεχίζονται και σήμερα οι συσκέψεις του πρωθυπουργού με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων.

Δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με τον κ. Μουσουρούλη, στο τραπέζι τέθηκαν τα ζητήματα του εκσυγχρονισμού του υπουργείου εν όψει και του πολυνομοσχεδίου, το οποίο εισάγει σημαντικές μεταρρυθμίσεις.
'Εμφαση δόθηκε και στην αξιοποίηση των λιμανιών και γενικά στην προσέλκυση επενδύσεων, τη νησιωτική πολιτική, τις θαλάσσιες συγκοινωνίες και τη ναυτική εργασία. Εκτενής συζήτηση έγινε και για τα θέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης.
Ο πρωθυπουργός έδωσε σαφείς οδηγίες για την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο υπουργείο και ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις.
Συνεχίζει τις επαφές του με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων ο Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την άμεση προώθηση του κυβερνητικού έργου. Οι σημερινές συναντήσεις περιλαμβάνουν τις ηγεσίες των υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας, Παιδείας και Εργασίας. Σκοπός αυτών των επαφών είναι ο απολογισμός του έργου που έχει γίνει αυτούς τους μήνες ανά υπουργείο και ο καθορισμός προτεραιοτήτων με στόχο τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα στο έργο της κυβέρνησης, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός με παρεμβάσεις του δίνει λύσεις σε όποια εκκρεμή θέματα προκύπτουν.
Την Τετάρτη ο κ. Σαμαράς είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Υγείας.
«Το υπουργείο Υγείας θέτει σε εφαρμογή το εισιτήριο υγείας για τους ανασφάλιστους πολίτες», δήλωσε ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, στο Μαξίμου. O πρωθυπουργός φέρεται να εξέφρασε την αγωνία του για τις συνέπειες που συνεπάγεται η έλλειψη νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία.
Όσον αφορά τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι επικείμενες αλλαγές στον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό και η επιτάχυνση στην έκδοση περιβαλλοντικών όρων, ώστε να διευκολυνθούν οι επενδύσεις.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για την ενεργειακή πολιτική του υπουργείου και τις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και φέρεται να ζήτησε να κλείσουν οι εκκρεμότητες με το Κτηματολόγιο και να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του.
www.kathimerini.gr

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»