500 τραυματίες από βροχή μετεωριτών στα Ουράλια

Βροχή μετεωριτών στα ΟυράλιαΒροχή μετεωριτών στα ΟυράλιαRT
Στους 500 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι τραυματίες, από την βροχή μετεωριτών που έπληξε τα Ουράλια στη Ρωσία. Οι περισσότεροι τραυματισμοί οφείλονται σε θραύση κρυστάλλων καθώς σε πολλά κτήρια τα τζάμια έσπασαν. Τρεις εκ των τραυματιών, νοσηλευόνται σε κρίσιμη κατάσταση.  Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τις οποίες ωστόσο μεταδίδει το Russia Today, αναφέρουν ότι ο μετεωρίτης αναχαιτίστηκε στον οικισμό Urzhumka από μονάδα αεράμυνας. Η τοπική εφημερίδα Znak, επικαλούμενη στρατιωτική πηγή, γράφει ότι πύραυλοι στόχευσαν μετεωρίτη σπάζοντας τον σε κομμάτια.



Βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει φλεγόμενους μετεωρίτες να διασχίζουν τον ουρανό σε μικρό ύψος με την πορεία τους, να δείχνει ότι θα πέσουν στο έδαφος. Σε άλλο βίντεο, οι κάτοικοι παρατηρούν το φαινόμενο στον ουρανό πάνω από τα σπίτια τους και ακούγονται εκρήξεις.

"Ο μετεωρίτης διασπάστηκε πάνω από τα Ουράλια και ανεφλέγη στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Κομμάτια του μετεωρίτη έπεσαν σε αραιοκατοικημένες ζώνες της περιοχής του Τσέλιαμπινσκ", ανακοίνωσε το τοπικό γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή από το κρουστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια στους πιο ψηλούς ορόφους κτηρίων ενώ από το κρουστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια και στο γραφείο του πρακτορείου Ιταρ-Τας στο κέντρο του Τσέλιαμπινσκ.

Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών έχει ήδη κινητοποιήσει 20.000 άντρες και τρία αεροπλάνα και ελικόπτερα για να επιθεωρήσουν τις περιοχές ενώ σε κατάσταση υψίστου συναγερμού έχουν τεθεί οι πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Οι ρωσικές αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μην πανικοβάλλονται.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων, το φαινόμενο έγινε αντιληπτό και στο Καζακστάν.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»