Mπάφετ: Η Fed είναι το μεγαλύτερο hedge fund στην ιστορία

Mπάφετ: Η Fed είναι το μεγαλύτερο hedge fund στην ιστορία

Στηρίζει εμμέσως την παραμονή του Μπεν Μπερνάνκι στο τιμόνι της Fed
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 12:58
 
UPD:13:12
REUTERS/JAMES LAWLER DUGGAN
Ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ τόνισε επίσης, πως δεν υπάρχει καμία απολύτως πίεση για τη Fed να προχωρήσει σε απομόχλευση.
Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος μεγαλοπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, συνέκρινε την Fed με ένα hedge fund, λόγω της δυνατότητάς της να αποκομίζει μεγάλα κέρδη από τις αγορές των ομολόγων, διατηρώντας την ίδια στιγμή έναν ισολογιμό που ξεπερνά τα 3 τρισ. δολάρια.
Όπως είπε χαρακτηρστικά σε ομιλία του σε φοιτητές του Πανεπιστημίου του Georgetown, «η Fed αποτελεί το μεγαλύτερο hedge fund στην ιστορία» . Όπως επεσήμανε, η Fed κερδίζει περίπου 80 με 90 δισ. ευρώ ετησίως από τα αμερικανικά ομόλογα, και αυτό δεν συνέβαινε ποτέ πριν από χρόνια.
Σχολιάζοντας την απόφαση - έκπληξη του Μπεν Μπερνάνκι να αφεθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ως έχει, ο Μπάφετ τόνισε πως δεν υπάρχει καμία απολύτως πίεση για τη Fed να προχωρήσει σε απομόχλευση. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχει χρόνο για να αποφασίσει κάτι τέτοιο, και εάν υπάρχει κάποιος συνετός επικεφαλής εκεί, και θεωρώ ότι ο Μπεν Μπερνάνκι είναι συνετός και ελπίζω ότι θα είναι και ο διάδοχός του- μπορεί να αντιμετωπίστεί. Θα είναι κάτι ενδιαφέρον να το παρακολουθήσει κανείς».

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»