New York Times: Γιατί η Ελλάδα δεν είναι Δημοκρατία της Βαϊμάρης

New York Times: Γιατί η Ελλάδα δεν είναι Δημοκρατία της Βαϊμάρης

«Ασπίδα η Ευρωπαϊκή Ένωση»
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 12:57

UPD:13:00

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Σε άρθρο του Ρότζερ Κοέν, γίνεται λόγος περί μείγματος «εθνικού εξευτελισμού, οικονομικής καταστροφής, μεγάλου αριθμού μεταναστών, πολιτικού διχασμού και διεθνούς κηδεμονίας».
Για πολιτική θύελλα βίαιου εξτρεμισμού η οποία έχει ξεσπάσει πάνω από την Ελλάδα κάνουν λόγο οι New York Times, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από μέλος της Χρυσής Αυγής, τη νύκτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.
Σε άρθρο του Ρότζερ Κοέν, γίνεται λόγος περί μείγματος «εθνικού εξευτελισμού, οικονομικής καταστροφής, μεγάλου αριθμού μεταναστών, πολιτικού διχασμού και διεθνούς κηδεμονίας».
Η συνθηματολογία της ελλαδικής Ακροδεξιάς συμπυκνώνεται, σύμφωνα με τον κ. Κοέν, στη λογική «Εμείς, οι πατέρες του πολιτισμού, ξεπουληθήκαμε στους διεθνείς δανειστές – καρχαρίες!».
«Μικρή αμφιβολία υπάρχει ότι εάν η Ελλάδα δεν αποτελούσε τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την οποία αντλεί προστασία και δημοκρατικό παράδειγμα, θα είχε κατρακυλήσει ήδη στην καταστροφή», συμπληρώνει ο αρθρογράφος, παρά το γεγονός, όπως σημειώνει, ότι το ενιαίο νόμισμα αποτέλεσε τροχοπέδη για την Ελλάδα.
Στη συνέχεια, ο κ. Κοέν αναφέρεται στα αστυνομικά στοιχεία τα οποία συνδέουν «το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή» με τη δολοφονία του νεαρού καλλιτέχνη στον Πειραιά, καθώς και στην επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ και της νεολαίας του, προ ημερών στο Πέραμα, η οποία αποδίδει σε μέλη της οργάνωσης. Αναφορά γίνεται και στην επίθεση βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο δήμαρχο Οιχαλίας, σε εκδήλωση στο Μελιγαλά.
Παρά την φραστική σκληρότητα με την οποία η πολιτική τάξη της Γερμανίας αντιμετωπίζει την Ελλάδα, υπογραμμίζει ο κ. Κοέν, είναι η ίδια η Γερμανία που έσωσε την ελληνική οικονομία από την πλήρη κατάρρευση και τη χρεοκοπία.
Παραθέτοντας δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριακού Μητσοτάκη, για τα όρια στα οποία έχει φθάσει η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής σε σχέση με τις αντοχές του ελληνικού λαού, ο αρθρογράφος καταλήγει ότι είναι τελικώς η Ευρωπαϊκή Ένωση σαν ενότητα των ευρωπαϊκών κρατών η οποία αποτελεί την εγγύηση ότι η Ελλάδα δεν θα έχει την τύχη της Γερμανίας του Μεσοπολέμου, με την κατάρρευση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και την άνοδο στην εξουσία του χιτλερισμού.
«Είναι σημαντικό να θυμάται κανείς ότι η Ένωση είναι η σημαντικότερη ασπίδα της Ευρώπης απέναντι στις χειρότερες ιστορικές στιγμές της σαν ηπείρου», καταλήγει το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»