ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
28/09/2013
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της «Χρυσής Αυγής» μετά τις συλλήψεις του αρχηγού, βουλευτών και στελεχών της οργάνωσης, μετά από τα εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Πρώτοι συνελήφθησαν ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης και ακολούθησε ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, ενώ μεταξύ των στελεχών που συνελήφθησαν είναι και ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης.
Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν και για τους Παππά (κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος) και Μίχο, ενώ ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος συνελήφθη προσερχόμενος μόνος του στη ΓΑΔΑ.
Εντάλματα εκδόθηκαν για όλους τους βουλευτές του κόμματος, ενώ σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους, καθώς η βουλευτική ιδιότητα χάνεται μόνο αν υπάρξει απόφαση της Δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση την ώρα που διεξάγονταν οι συλλήψεις, υποστηρίζοντας ότι έχει προ πολλού καταθέσει πρόταση Νόμου για την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης όλων των κομμάτων.
Τη νύχτα της Παρασκευής επίσης, σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ δύο ατόμων που συμμετείχαν σε διανομή έντυπου υλικού της Χρυσής Αυγής και ενός διερχόμενου ατόμου στους Μολάους Λακωνίας.

Τι προηγήθηκε
Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του υπαρχιφύλακα στη Ρόδο, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα εκπαίδευε μέλη της Χρυσής Αυγής.
Στο μεταξύ, ποινική δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου εναντίον δυο ατόμων, 34 και 27 ετών, και τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο.
Οι δύο είχαν συλληφθεί, μετά από έρευνα στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στο Ηράκλειο, παρουσία εισαγγελέα, όπου βρέθηκαν ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 20 εκ, μια ξύλινη ράβδος και ένα σφυρί, ενώ σε έρευνα στο σπίτι του 27χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι χειροπέδες με κλειδιά, ηλεκτρικός εκκενωτής, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 23 εκ, μια σιδερογροθιά, μια ξύλινη ράβδος, ένα αναισθητικό σπρέι, 38 ξύλινα κοντάρια, τρία μπλουζάκια με λογότυπο του κόμματος και έντυπο υλικό της «Χρυσής Αυγής».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με φωτογραφικά ντοκουμέντα που παρουσιάζει το «Έθνος», ο υπαρχιφύλακας της Αστυνομίας προσέφερε σε χρυσαυγίτες πρακτική διδασκαλία για μάχες σώμα με σώμα και χειρισμό ροπάλου στο αρχαίο στάδιο της Ρόδου.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α. στο νησί, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο αστυνομικός υπέβαλε παραίτηση μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών «για προσωπικούς» λόγους, ωστόσο αυτή δεν έγινε δεκτή και διατάχθηκε ΕΔΕ.

Παράλληλα, κοντά στη σύλληψη τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής φαίνεται ότι βρίσκεται η αστυνομία, καθώς οι έρευνες για την εγκληματική δράση των μελών της βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ακόμη, συνεχής ήταν τις τελευταίες ώρες η επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, καθώς η εντολή του πρωθυπουργού ήταν να εντατικοποιηθούν μεν οι έρευνες, αλλά όλοι να κινηθούν προσεκτικά, έτσι ώστε να μην υπάρξει το φαινόμενο της σύλληψης και της απελευθέρωσης μέσα σε λίγα 24ωρα λόγω έλλειψης στοιχείων.

Από την πλευρά του, ο κ. Δένδιας είχε δώσει εντολή στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να γίνουν εξονυχιστικές έρευνες σε όλα σχεδόν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην επικράτεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος είχε απειλήσει ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

«Μέσα στα πλαίσια των νόμιμων συνταγματικών δικαιωμάτων μας θα εξαντλήσουμε κάθε μέσον προκειμένου να υπερασπιστούμε την πολιτική μας τιμή. Όλα είναι ανοικτά», είχε δηλώσει.
Απείλησε μάλιστα ότι αν συνεχιστεί η «παράνομη», όπως την χαρακτήρισε δίωξη της Χρυσής Αυγής τότε «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα παραιτηθούν οι βουλευτές του κόμματός του για να προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές.elzoni gr

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»