ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

Η όμορφη Κρητικοπούλα που έκλεψε την καρδιά του Ανδρέα Παπανδρέου

Αρραβωνίζεται ο «δούλος του θεού» και γιος του Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέας, τη «δούλη του θεού» και σπουδαία αθλήτρια, Πωλίνα Πατραμάνη.

Η όμορφη Κρητικοπούλα που έκλεψε την καρδιά του Ανδρέα Παπανδρέου
Το ερχόμενο Σάββατο 25 Ιανουαρίου, αποφάσισαν να αλλάξουν... δαχτυλίδια, επισημοποιώντας πια τη σχέση τους, ο 35χρονος εγγονός του Ανδρέα Παπανδρέου και η 27χρονη Πωλίνα, στέλεχος γνωστής εταιρείας κέτερινγκ και μία από τις καλύτερες, όπως λέει ο προπονητής της, βολεϊμπολίστριες των Αμαζόνων Ν. Ερυθραίας. Ο αρραβώνας των δυο παιδιών θα γίνει σε απολύτως οικογενειακό κύκλο, σε ταβερνάκι της Χερσονήσου στην Κρήτη με γαμοπίλαφο και μαντινάδες για να στεριώσει το ζευγάρι.
Ο Ανδρέας γνώρισε την επίσημη πια αγαπημένη του, πριν από πέντε περίπου χρόνια στο Ηράκλειο. Εκεί ο πρώτος εγγονός Παπανδρέου έκανε το μεταπτυχιακό του στο πρότυπο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο, που έχει έδρα στα Χανιά. Κάποια στιγμή σε μια ξένοιαστη βόλτα σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου γνωρίζει την Πωλίνα, που έτυχε να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή. Ο έρωτας ανθεί και ο Ανδρέας για χάρη της μένει στο νησί κι εργάζεται για τα προς το ζην, σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων.
Η όμορφη Κρητικοπούλα εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή τον Ανδρέα Παπανδρέου, με το μυαλό και την κορμοστασιά της, αποτέλεσμα της ενασχόλησής της με τον αθλητισμό. Με προπονητή τον πατριό της κ. Δημήτρη Χαλκιαδάκη, που εργάζεται στο κλειστό γυμναστήριο Χερσονήσου, η Πωλίνα μπήκε από μικρή στα τερέν των βόλεϊ και έγινε μία από τις «τοπ» αθλήτριες του νησιού.
Η όμορφη Κρητικοπούλα που έκλεψε την καρδιά του Ανδρέα Παπανδρέου
Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι οι γονείς της είναι διαζευγμένοι και η μητέρα της Αφροδίτη Μαστοράκη ζει στην Κρήτη, όπου διατηρεί κομμωτήριο. Σε αυτό βοηθούσε μικρή η κόρη της, κι έτσι πολλοί θεώρησαν ότι η Πωλίνα θα γίνει κομμώτρια, κάτι που δεν συνέβη τελικά. Η αγαπημένη του Ανδρέα έχει σπουδάσει μάρκετινγκ, τουρισμό και αθλητική δημοσιογραφία κι εργαζόταν για... ένα φεγγάρι στο ξενοδοχείο Aldemar hotel & spa. Εχει κι έναν αδελφό, τον Μάνο Χαλκιαδάκη, που είναι ποδοσφαιριστής στην τοπική ομάδα.
Η Μαργαρίτα, κόρη του Γιώργου από τον γάμο του με την Αντα Παπανδρέου, και η αρραβωνιαστικιά συνδέθηκαν αμέσως με πολύ στενή φιλία, αφού η μικρή μετά τις σπουδές της στο Λονδίνο συνέχισε το μεταπτυχιακό της στη Βιολογία στο Ηράκλειο, πλάι στον αδελφό της.
Η όμορφη Κρητικοπούλα που έκλεψε την καρδιά του Ανδρέα Παπανδρέου
Ο Ανδρέας, που γεννήθηκε το 1982, είναι γιος της Εύα Ζησιμίδου (πρώτος γάμος του Γιώργου) και η Μαργαρίτα-Ελενα (που γεννήθηκε το 1990) είναι κόρη της Αντας Παπαπάνου. Τα δυο παιδιά είναι δεμένα αδέλφια κι, ως φαίνεται, η Κρήτη κατάφερε να τα κρατήσει... σφιχτά στην αγκαλιά της.
Περίπου ενάμιση χρόνο πριν, η νύφη... του Γιώργου μετακομίζει χάριν του έρωτα στην Αθήνα, μπαίνει στην ομάδα της Νίκης Αμαρουσίου και τον Αύγουστο που μας πέρασε μεταγράφεται ως αστέρι στους Αμαζόνες της Νέας Ερυθραίας.
Παρούσα στους αγώνες
Ο Ανδρέας στην ορκωμοσία του στο Μεγάλο Πεύκο το 2008, έχοντας δίπλα τους Γιώργο και Αντα Παπανδρέου και τη μητέρα του Εύα.
Ο Ανδρέας στην ορκωμοσία του στο Μεγάλο Πεύκο το 2008, έχοντας δίπλα τους Γιώργο και Αντα Παπανδρέου και τη μητέρα του Εύα.
Διαβάζουμε σχετικά στο φύλλο μεταγραφών της ομάδας: «Πωλίνα Πατραμάνη (27 χρόνων, 1.71). Η Πωλίνα, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει ιδιαίτερη εμπειρία αγωνιζόμενη ως ακραία στην Α2 (ΑΘΛΕΣΗ), στη Χερρονάσιος, στη ΓΑΣΜ Μεσαράς αλλά και στη Νίκη Αμαρουσίου, από την οποία αποκτήθηκε. Εχει σημαντικές επιτυχίες στο beach volley και θεωρείται παίκτρια για όλες τις δουλειές. Εχει εξαιρετικά ποσοστά σε υποδοχή και ''καθαρίζει? αμυντικά, ενώ και στην επίθεση είναι μια πάρα πολύ αξιόπιστη επιλογή».
Στην αρχή, λοιπόν, κανείς δεν γνώριζε ποιο είναι αυτό το αγόρι που παρακολουθεί ανελλιπώς όλους τους αγώνες της Πωλίνας στις κερκίδες, μέχρι που η σχέση έγινε γνωστή κι όλοι άρχισαν... να αναγνωρίζουν τον γιο του Γιώργου Παπανδρέου να φεύγει με την καλή του, μετά τα ματς! Η πρώτη δημοσιοποίηση της σχέσης τους έγινε από την Πωλίνα στο Facebook, όπου ενημέρωνε τους φίλους της πως είναι σε επίσημη σχέση από τον Οκτώβριο του 2012 με τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Με τις δύο αγαπημένες του Μαργαρίτες, τη γιαγιά του και την αδερφή του. Πιο αριστερά, ο Γιώργος με την Αντα.
Με τις δύο αγαπημένες του Μαργαρίτες, τη γιαγιά του και την αδερφή του. Πιο αριστερά, ο Γιώργος με την Αντα.
Η οικογένεια Πατραμάνη-Μαστοράκη υποδέχθηκε τον εγγονό του Ανδρέα Παπανδρέου με ιδιαίτερη ζεστασιά και έκπληξη, αφού δεν περίμεναν ποτέ ότι η λατρεία που είχαν όλοι στον παππού του θα μπορούσε να μετουσιωθεί σε μια τέτοια γνωριμία! Φανατικοί παπανδρεϊκοί όλοι τους, αγάπησαν πολύ τον Ανδρέα τζούνιορ!
Ο Ανδρέας με το βαρύ ονοματεπώνυμο
Η οικογένεια, οι σπουδές και... η πολιτική
Ο Ανδρέας είναι γιος της Εύας Ζησιμίδου, που εργάζεται ως διερμηνέας αγγλικών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η κυπριακής καταγωγής Εύα είναι μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα. Ο Γιώργος γνώρισε την Εύα στο Λονδίνο. Παντρεύτηκαν, αλλά κράτησε κρυφό τον γάμο τους. Οχι μόνο από τον πατέρα του αλλά και από τη μητέρα του.
Η Πωλίνα (κάτω στη μέση) με τη φανέλα της Νίκης Αμαρουσίου, της ομάδας στην οποία εντάχθηκε όταν μετακόμισε στην Αθήνα για χάρη του Ανδρέα.
Η Πωλίνα (κάτω στη μέση) με τη φανέλα της Νίκης Αμαρουσίου, της ομάδας στην οποία εντάχθηκε όταν μετακόμισε στην Αθήνα για χάρη του Ανδρέα.

Η ίδια περιγράφει εκείνες τις ημέρες σε βιβλίο που κυκλοφόρησε το 1988 με τίτλο «Η Εύα Γεωργίου Παπανδρέου αποκαλύπτει»: «... Την πρώτη μέρα που έφαγαν στο Καστρί με τον Ανδρέα και τη Μάργκαρετ διαπίστωσε με οδυνηρή κατάπληξη ότι ο Ανδρέας και η Μάργκαρετ αγνοούσαν ότι ήταν η σύζυγος του γιου τους. Της φερόντουσαν σαν να είχαν μπροστά τους μια... ''καλή φίλη'' του Γιώργου από το Λονδίνο! Κάποια μέρα βέβαια έμαθε και το Καστρί ότι ο Γιώργος και η Εύα είχαν κάνει πολιτικό γάμο στο Λονδίνο. Εδώ όμως ήταν Ελλάδα, και καθώς το νεαρό ζευγάρι άρχιζε σιγά-σιγά να αποκτά τον δικό του κύκλο, ανέκυπτε εκ των πραγμάτων η ανάγκη να γίνει και θρησκευτικός γάμος, αφού στη χώρα μας δεν είχε ακόμα νομοθετηθεί ο πολιτικός γάμος και οι πολιτικοί γάμοι Ελλήνων που είχαν τελεσθεί στο εξωτερικό εθεωρούντο ανυπόστατοι, δηλαδή σαν να μην έχουν γίνει ποτέ».
Ο γάμος αυτός διαλύθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1985, όπως λέει η κ. Ζησιμίδου. Η Αντα Παπανδρέου στάθηκε σαν δεύτερη μάνα για τον Ανδρέα, καθώς εκείνος μεγάλωνε.
Οι σπουδές του
Ο Ανδρέας με το βαρύ ονοματεπώνυμο λοιπόν, αφού αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές του στη Βοστόνη. Βρέθηκε για λίγο στη Σουηδία, όπως παραδοσιακά συνηθίζει πλέον η οικογένειά του να πηγαίνει. Ακολούθησαν σπουδές στο Λονδίνο κι ύστερα ο στρατός και η Κρήτη. Ομορφος, ψηλός, με επιβλητική κορμοστασιά, έχει χαράξει τη δική του πορεία, για την οποία παλεύει καθημερινά. Δεν είναι τυχαίο που επέλεξε να υπηρετήσει ως αλεξιπτωτιστής στον ελληνικό Στρατό. Ορκίστηκε λοκατζής στο Μεγάλο Πεύκο τον Νοέμβριο του 2008, παρουσία του Γιώργου, της Αντας και της μητέρας του Εύας.
Ο Ανδρέας είναι πολύ δεμένος με τον πατέρα του Γιώργο. Συχνά πολλοί τους βλέπουν να τρώνε ή να κάνουν περίπατο στην Κηφισιά, είτε μόνοι είτε μαζί με την Πωλίνα, ενώ πάντοτε στα σημαντικά πρωθυπουργικά γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία του πατέρα του, ο πρωτότοκος ήταν πάντα ένα βήμα πίσω του!
Ο εγγονός Παπανδρέου γνωρίζει πολύ καλά και τιμά την ιστορία της οικογένειάς του. Δημοσίως αρνείται κάθε σκέψη ή συζήτηση για εμπλοκή του στην πολιτική. Οσοι γνωρίζουν όμως περισσότερα υποστηρίζουν πως το θέμα αυτό δεν είναι κλειστό για τον Ανδρέα, αντιθέτως θεωρούν ότι σύντομα μπορεί και να ανοίξει...
«Θα ασχοληθώ, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου» φέρεται να έχει εξομολογηθεί σε συνομιλητές του ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου.
ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ
bibian@pegasus.gr

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»