Πράσινη Εβδομάδα με άρωμα Ελλάδας

Πράσινη Εβδομάδα με άρωμα Ελλάδας

Άνοιξε σήμερα τις πύλες της στο Βερολίνο η 79η Πράσινη Εβδομάδα προβολής αγροτικών προϊόντων. Η ελληνική συμμετοχή είναι φέτος πενταπλάσια σε σχέση με πέρυσι.
Είναι η μεγαλύτερη έκθεση προώθησης αγροτικών προϊόντων στον κόσμο. Πάνω από 400.000 επισκέπτες προσφέρουν σε παραγωγούς τροφίμων από όλον τον κόσμο ένα βήμα προβολής των προϊόντων τους. Η «Grüne Woche», στην οποία συμμετέχουν φέτος 1.650 εκθέτες από 70 χώρες θεωρείται η «Μέκκα» του μάρκετινγκ αγροτικής παραγωγής, και έχει τεράστιο ενδιαφέρον για τις χώρες που παράγουν αγροτικά προϊόντα.
Εύλογη λοιπόν η ελληνική συμμετοχή στην Πράσινη Εβδομάδα, αλλά και η παρουσία του έλληνα υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανασίου Τσαυτάρη.
Eξωστρέφεια για την ελληνική αγροτική οικονομία
Aπό τη φετινή Πράσινη Εβδομάδα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συλλόγων Χ. Γ. Ρούβιντ
Aπό τη φετινή Πράσινη Εβδομάδα
Το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκε την Παρασκευή το πρωί ο γερμανός υπουργός Γεωργίας Χάνς Πέτερ Φρίντριχ συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συλλόγων Χανς Γιοάχιμ Ρούκβιντ, τον εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνεργασία σε επίπεδο δήμων Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ και τον δήμαρχο Βερολίνου Κλάους Βόβεραϊτ. Στο ελληνικό περίπτερο τους υποδέχτηκε ο έλληνας υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος τους παρουσίασε τους 30 έλληνες εκθέτες.
Όπως τόνισε ο κ. Τσαυτάρης, η κατά πέντε φορές υψηλότερη ελληνική συμμετοχή απ΄ ό,τι πέρυσι τεκμηριώνει το ενδιαφέρον της ελληνικής αγροτικής οικονομίας για εξωστρέφεια.
Ας σημειωθεί ότι η Πράσινη Εβδομάδα ως έκθεση γευσιγνωσίας, την οποία επισκέπτονται κάθε χρόνο γύρω στα 400.000 άτομα, αποτελεί βαρόμετρο της γερμανικής αγοράς τροφίμων για τις προτιμήσεις των καταναλωτών.
Το μήνυμα πάντως που έστειλε ο γερμανός υπουργός Γεωργίας από τη φετινή έκθεση είναι ότι οι τιμές των τροφίμων θα αυξάνονται ως συνέπεια της όλο και μεγαλύτερης ζήτησης από αναπτυσσόμενες περιοχές της Ασίας.
Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο
Υπεύθ. σύνταξης: Δήμητρα Κυρανούδη  dw de

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»