Εντοπίστηκε νερό στη Δήμητρα

Εντοπίστηκε νερό στη Δήμητρα

Η ανακάλυψη νερού στο νανοπλανήτη τον τοποθετεί στην πολύ μικρή ομάδα «υδροφόρων» σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος. Πέραν της Γης, νερό υποθέτουμε ότι υπάρχει στον δορυφόρο του Δία Ευρώπη, όπου πιστεύεται ότι υπάρχει ένας υπόγειος ωκεανός, και στον δορυφόρο του Πλούτωνα Εγκέλαδο.

Διαφημίσεις GoogleWhat is Energy East?Learn More About The Proposed Canadian Pipeline Project.www.energyeastpipeline.com
Στοιχεία που επιβεβαιώνουν οριστικά την ύπαρξη νερού στον πλανήτη-νάνο Δήμητρα εντόπισαν επιστήμονες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, οι οποίοι εντόπισαν πίδακες νερού σε δύο περιοχές του νανοπλανήτη, που κινείται μεταξύ Άρη και του Δία.

Η ανακάλυψη τοποθετεί τη Δήμητρα στην πολύ μικρή ομάδα «υδροφόρων» σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος. Πέραν της Γης, νερό υποθέτουμε ότι υπάρχει στον δορυφόρο του Δία Ευρώπη, όπου πιστεύεται ότι υπάρχει ένας υπόγειος ωκεανός, και στον δορυφόρο του Πλούτωνα Εγκέλαδο.

Η επιβεβαίωση ύπαρξης νερού στη Δήμητρα έρχεται ένα περίπου χρόνο προτού το διαστημόπλοιο Dawn της NASA προσεδαφιστεί στο νανοπλανήτη, προκειμένου να διερευνήσει τα υδάτινα αποθέματα της «θεάς της Γεωργίας».

Η πηγή των υδάτινων πιδάκων παραμένει άγνωστη. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως ίσως να υπάρχει ένα στρώμα πάγου κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη, και όταν η θερμότητα του Ήλιου υπερθερμαίνει την επιφάνεια το νερό εκτοξεύεται μέσω ηφαιστείων πάγου.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/technology/article/250563/edopistike-nero-sti-dimitra/#ixzz2rRxEXohu
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»