Οι οικονομικές ανισότητες στις ΗΠΑ στο επίκεντρο του φετινού διαγγέλματος Ομπάμα

Οι οικονομικές ανισότητες στις ΗΠΑ στο επίκεντρο του φετινού διαγγέλματος Ομπάμα

η ομιλία του αμερικανού Προέδρου "Για την Κατάσταση της Αμερικανικής Συμπολιτείας" την Τρίτη το βράδυ
ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 
VOA News
Για την ετήσια ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου για την «Κατάσταση της Αμερικανικής Συμπολιτείας» ετοιμάζεται ο Πρόεδρος Ομπάμα.  Με την ομιλία του αυτή, την Τρίτη το βράδυ, ώρα Ουάσιγκτον, ο αμερικανός Πρόεδρος θα προσπαθήσει να ανακάμψει από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το 2013 και να ενισχύσει την δημοτικότητα του, που βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη της προεδρίας του.

Σύμβουλοι του κ. Ομπάμα δηλώνουν ότι με την φετινή ομιλία του ο αμερικανός Πρόεδρος θα δώσει έμφαση στις προσπάθειες του για μείωση του εισοδηματικού χάσματος και των οικονομικών ανισοτήτων στις ΗΠΑ, με προγράμματα ενίσχυσης της αγοράς εργασίας και αύξησης των αποδοχών ατόμων που βρίσκονται στα χαμηλότερα μισθολογικά κλιμάκια.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνι, δήλωσε ότι ο κ. Ομπάμα θα συνεργαστεί με το Κογκρέσο, όποτε του δίνεται η ευκαιρία, για την τόνωση της μεσαίας τάξης, αλλά θα δράσει και μονομερώς, όπως είπε ο κ. Κάρνι, όποτε θεωρήσει ότι είναι αναγκαίο για την γεφύρωση των εισοδηματικών ανισοτήτων που παρατηρούνται στη χώρα.VOA

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»