«ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ, ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»

Διαξιφισμοί Βούλτεψη-Στρατούλη για την Κεφαλονιά

Με κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι αγνόησε τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς, την ώρα που ασχολείτο με «τους λαθρομετανάστες, άοπλους εισβολείς στο Φαρμακονήσι», παρενέβη στη διάρκεια της συζήτησης για την επερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανεργία των νέων, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη.

Διαξιφισμοί Βούλτεψη-Στρατούλη για την Κεφαλονιά
Με αφορμή την αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Κουρουπλή ότι «οι σεισμόπληκτοι της Κεφαλονιάς διαμαρτύρονται πως η Πολιτεία δεν τους προσφέρει παρά ένα μπουκάλι νερό», η κ. Βούλτεψη παρατήρησε πως «είναι η πρώτη φορά που μιλάτε για την Κεφαλονιά, ενώ έχετε εκδώσει 14 ανακοινώσεις για το Φαρμακονήσι και τους λαθρομετανάστες, έχετε κάνει διαδηλώσεις, έχετε κάνει άνω-κάτω τη Βουλή, επειδή χρησιμοποιούν οι Τούρκοι ως όπλο τους, άοπλους εισβολείς στο Φαρμακονήσι».
«Όλα τα κόμματα έστειλαν αντιπροσωπείες τους στην Κεφαλονιά. Εσείς βγάλατε ανακοινώσεις για τον ΑΔΜΗΕ, τη ΔΕΗ, την Ιερισσό, ακόμα και για μια απόφαση του ΚΑΣ για το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης - πουθενά η Κεφαλονιά. Τι είναι πιο σημαντικό; Να ασχοληθείτε με τους "πρόσφυγες" λαθρομετανάστες, ή με τους πρόσφυγες της Κεφαλονιάς που βρίσκονται στα καράβια; Κατεβάσατε σε διαδήλωση ακόμα και το Μπαγκλαντεσιανό επιμελητήριο» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Βούλτεψη.
«Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση και κάλεσε τα μέλη του να συνδράμουν εθελοντικά στην αποκατάσταση των ζημιών» απάντησε ο Δημήτρης Στρατούλης. Με δεύτερη δε ανακοίνωσή του, όπου κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ότι επισκέφθηκε την Κεφαλονιά για επικοινωνιακούς λόγους, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και δώδεκα προτάσεις για την ανακούφιση και στήριξη των σεισμοπαθών».
- «Οι ανακοινώσεις δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς» παρενέβη η Σ. Βούλτεψη.
- «Ο ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς, δεν έχει κηρύξει ακόμη την αυτονομία του από το κόμμα» ανταπάντησε δηκτικά ο Δ. Στρατούλης. «Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι από την πρώτη μέρα στην Κεφαλονιά με επικεφαλής την βουλευτή μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και από σήμερα υπάρχει και δεύτερος βουλευτής. Υπάρχει δήλωση του εκπροσώπου Τύπου μας. Οι ανακοινώσεις μας διανεμήθηκαν από το ΑΠΕ» συμπλήρωσε ο κ. Στρατούλης, καταθέτοντας τα σχετικά έγγραφα στα Πρακτικά.
Η απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εξόργισε την κ. Βούλτεψη, η οποία σε εντονότατο ύφος σχολίασε πως «ο ανδρισμός και η γυναικεία αρετή είναι πολύ σημαντική υπόθεση - και ο ανδρισμός απαιτεί να παραδεχόμαστε το λάθος μας και όχι να προσπαθούμε να επιτεθούμε με χαρτιά δίχως αξία. Είστε πολιτικοί απατεώνες. Ντροπή δεν έχετε απάνω σας;» και προσθέσε ότι ακόμα και το παραμικρό να κάνει «ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το κάνουν ανακοίνωση και το αναρτούν στο ΑΠΕ. Αυτά που καταθέσατε είναι αναρτήσεις στο διαδίκτυο από τοπικές εφημερίδες της Κεφαλονιάς. Όσον αφορά τον εκπρόσωπό σας, οι δηλώσεις του αποτελούν απαντήσεις σε ερώτηση την επομένη του σεισμού».
«Η κ. Βούλτεψη μπορεί να έχει πανικό και να έχει πέσει σε παραλήρημα γιατί αποδομήσαμε όλη την ομιλία της, όπου δεν είπε τίποτε για τους ανέργους, όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα και στο Συντονιστικό στην Κεφαλονιά που συνεδριάζει ολοημέρως» ανταπάντησε ο Δ. Στρατούλης.
«Οι Σύροι πρόσφυγες πολέμου ονομάζονται άοπλοι εισβολείς; Ερωτώ την κυβέρνηση αν αποδέχεται αυτόν τον όρο» σημείωσε ακολούθως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης. «Αποδέχεται η κυβέρνηση την ανάλυση ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως εργαλείο άσκησης πίεσης προς την Ελλάδα;» ρώτησε ο κ. Καραγιαννίδης, χωρίς, όμως, να υπάρξει απάντηση εκ μέρους του παριστάμενου υπουργού Εργασίας.
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Πάρις Κουκουλόπουλος επέλεξε να τοποθετηθεί και αυτός, με την αναφορά πως «στην Κεφαλονιά υπάρχει πολυμελές και εξειδικευμένο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, που ελέγχει κατά πόσο η επίσημη ενημέρωση που έχουμε απ' τις αρμόδιες αρχές και τα υπουργεία, έχει απόλυτη συνάφεια με την πραγματικότητα. Προφανώς συμπαραστεκόμαστε ως ΠΑΣΟΚ και θέλω να πιστεύω πως όλοι συμπαραστεκόμαστε εμπράκτως...», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
«Περισσότερο άκουσα σήμερα για το Φαρμακονήσι και την Κεφαλονιά, παρά για θέσεις και προτάσεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων» παρατήρησε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος (Χρυσή Αυγή).   ΕΘΝΟΣ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»