Σε κόκκινο συναγερμό η ΕΛΑΣ μετά το μανιφέστο Ξηρού

ΒΑΡΙΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

Σε κόκκινο συναγερμό η ΕΛΑΣ μετά το μανιφέστο Ξηρού

Σε κατάσταση συναγερμού που οδηγεί σε αυξημένη επόπτευση τόσο ηλεκτρονική όσο και δια ζώσης πιθανών στόχων αλλά και αυξημένα μέτρα ασφαλείας βρίσκεται η ΕΛΑΣ μία ημέρα μετά το μανιφέστο Ξηρού, το οποίο από την πλευρά του έχει προκαλέσει διχασμό σε έγκλειστα μέλη της τρομοκρατίας.

Σε κόκκινο συναγερμό η ΕΛΑΣ μετά το μανιφέστο Ξηρού
Στα υπό σχεδιασμό μέτρα της ΕΛΑΣ περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση καμερών τόσο μέσα όσο και έξω από τα σημεία παραμονής αστυνομικών σκοπών ενώ σχεδιάζεται και η άμεση εφαρμογή του «συστήματος πανικού», δηλαδή της ειδοποίησης μέσω κουμπιών συναγερμού που θα το πατούν οι σκοποί όταν αντιλαμβάνονται ύποπτη κίνηση ώστε να ενημερώνεται άμεσα το Κέντρο των Επιχειρήσεων.
Στο στόχαστρο των αρχών εξακολουθεί να βρίσκεται ο εντοπισμός του χρόνου αλλά και του τόπου από όπου έγινε η εκπομπή του βιντεοσκοπημένου μηνύματος.
Οπως μετέδωσε το Mega, η αστυνομία θεωρεί πολύ δύσκολο να βρεθεί το ηλεκτρονικό ίχνος καθώς ο server του συγκεκριμένου διαδικτυακού τόπου των αντιεξουσιαστών δεν κρατάει την ταυτότητα του χρήστη και σε όποιες περιπτώσεις κατά το παρελθόν μια ομάδα έχει αναλάβει την ευθύνη για τρομοκρατικό χτύπημα μέσω του ιστότοπου αυτού, η αντιτρομοκρατική δεν μπόρεσε βρει ίχνη.
Οι αρχές θεωρούν, πάντως, πιθανότερο το βίντεο να έχει γυριστεί σε κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού.
Ο Νίκος Δένδιας δεν μετέβη σήμερα στις Βρυξέλλες για προγραμματισμένη συνάντηση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του και ζήτησε από τους αξιωματικούς της αστυνομίας την ταχύτερη εφαρμογή των έκτακτων μέτρων, μέσα στα οποία εντάσσεται και η συμμετοχή των ΕΚΑΜ στις περιπολίες.
Ραγκούσης: Δεν βλέπω διάθεση για αιματοκύλισμα
Τη δική του ερμηνεία για τις προθέσεις του εντολέα του, έδωσε ο δικηγόρος του Χρ. Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος στην επιστολή του εντολέα του διακρίνει «ανοιχτή μετωπική δράση» και όχι διάθεση για αιματοκύλισμα.
«Ακούω όλη αυτή την τρομολαγνεία και έχω πραγματικά τρομάξει, ακούω για φυλακές υψίστης ασφαλείας, ακούω για κατακόμβες αίματος, εκείνο που θέλω να να πω είναι ότι εγώ διαβάζοντας την ανακοίνωση του Χριστόδουλου, εκείνο που βλέπω είναι μια ανοιχτή μετωπική δράση με την έννοια της συλλογικής αντίδρασης της κοινωνίας, δεν βλέπω αίμα, δεν βλέπω τίποτα δίπλα μας να έχει σκοπό να τρομοκρατήσει τον κόσμο, να τρομοκρατήσει τον λαό, αντίθετα θέλει να αφυπνίσει σε κάποια σημεία», είπε ο κ. Ραγκούσης μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Ο δικηγόρος του εκτελεστή της«17Ν» εκτίμησε επίσης ότι το δημοσιευθέν κείμενο βρίσκεται εντός του αξιακού συστήματος του Ξηρού και διέψευσε τις φήμες ότι ο Χρ. Ξηρός τελεί υπό σύλληψι, υποχρεούμενος να «διαβάζει κείμενα».
Υποστήριξε τέλος, ότι όλο αυτό το διάστημα δεν διατηρεί με τον Χρ. Ξηρό ουδεμία καμία επαφή.
Βαριά υπονοούμενα από Γιωτόπουλο
Παρέμβαση για το θέμα έκανε μέσα από φυλακές Κορυδαλλού, με επιστολή του που δημοσιεύει η Ελευθεροτυπία, ο καταδικασθείς ως αρχηγός της «17 Νοέμβρη», Αλέξανδρος Γιωτόπουλος που περιγράγει ουσιαστικά ως συνεργαζόμενο με τις αρχές τον φυγά κατάδικο.
Στην επιστολή, που έχει ημερομηνία 20 Ιανουαρίου, ο Γιωτόπουλος διερωτάται: «αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης, γιατί, όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του, αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματά του, μεταφέροντάς τον στις πτέρυγες; Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει, στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; Ποιος έδωσε διαταγή;».
Διερωτάται ακόμη: «Γιατί στις δύο άδειες του Βασ. Τζωρτζάτου με κατ' οίκον περιορισμό, έξι αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής ήταν κάτω από το σπίτι του (τρία στο δρόμο και τρία στους παράδρομους) και τον παρακολουθούσαν, ενώ στον Χριστόδουλο που ήταν σε χωριό δεν υπήρχε κανείς;».
«Όλοι αυτοί οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης αλλά και της CIA δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμιση χρόνο είχε πάρει έξι άδειες; Τι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνισή του; Τίποτε», καταλήγει.
Αντίθετα, η «νέα γενιά τρομοκρατίας» όπως τουλάχιστον αυτή εκφράστηκε σήμερα μέσω του προφυλακισμένου για συμμετοχή του στους Πυρήνες Γεράσιμου Τσάκαλος, ο οποίος με επιστολή του σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρει:
«Μετά την απόδρασηστέκεται του αντάρτη πόλης Χ. Ξηρού, η αντιτρομοκρατική, που εμφανίζεται ως η αστυνομική ελίτ της εξουσίας, εξαπολύει ένα κυνήγι μαγισσών για να πάρει τη ρεβάνς και να αποκαταστήσει το πληγωμένο της γόητρο», ενώ στο δεύτερο υστερόγραφο προσθέτει: «Μπορεί οι λέξεις να διαφοροποιούνται, αλλά οι πράξεις μας ενώνουν. Συντροφικούς χαιρετισμούς στον αντάρτη πόλης Χριστόδουλο Ξηρό».

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»