Τον Πάπα πρόκειται να επισκεφτεί ο Πρόεδρος Ομπάμα

Τον Πάπα πρόκειται να επισκεφτεί ο Πρόεδρος Ομπάμα

αναμένεται να εξετάσουν την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας
ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 
VOA News
Με τον Πάπα Φραγκίσκο αναμένεται να συναντηθεί στο Βατικανό ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα στο τέλος της Ευρωπαϊκής του περιοδείας. Η συνάντησή τους έχει προγραμματιστεί  για τις 27 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα προσβλέπει στην συνάντηση με τον Πάπα για να εξετάσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν από κοινού αναφορικά με την καταπολέμηση της φτώχειας και την αυξανόμενη ανισότητα.

Κατά την παραμονή του στην Ρώμη, ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί επίσης και με τον Ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο καθώς και με τον πρωθυπουργό της χώρας Ενρίκο Λέττα. 

Η περιοδεία του Αμερικανού προέδρου θα ξεκινήσει στις 24 Μαρτίου από την Χάγη όπου θα συμμετάσχει σε συνδιάσκεψη για την ασφάλεια των πυρηνικών όπλων, την οποία φιλοξενεί η Ολλανδική κυβέρνηση.

Στις 26 Μαρτίου, ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφτεί τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει σε συνδιάσκεψη για τις Αμερικανο - Ευρωπαϊκές σχέσεις και για να συναντηθεί με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμούσεν πριν μεταβεί στην Ιταλία.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»