Βάιντμαν: Εφικτό το σενάριο χρεοκοπίας εντός του ευρώ

«ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

Βάιντμαν: Εφικτό το σενάριο χρεοκοπίας εντός του ευρώ

Εφικτό σενάριο θεωρεί ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, το να κηρύξει μια χώρα στάση πληρωμών, εντός του πλαισίου της ευρωζώνης. «Τα κράτη μέλη πρέπει να αναλαμβάνουν τις επιπτώσεις των πολιτικών τους αποφάσεων» δήλωσε, μιλώντας σε μια εκδήλωση στην Εσση, φωτογραφίζοντας με αυτά τα λόγια την Ελλάδα.

Βάιντμαν: Εφικτό το σενάριο χρεοκοπίας εντός του ευρώ
«Πρέπει να υπάρχει μία αντιστοιχία μεταξύ του ελέγχου και της υποχρέωσης» τόνισε ο ίδιος. «Σε τελική ανάλυση κάτι τέτοιο προϋποθέτει τη δυνατότητα της χρεοκοπίας ενός κράτους χωρίς να καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα» επισήμανε ο ίδιος στην ομιλία του.
«Είναι αποφασιστικής σημασίας το να εγκαθιδρυθεί μία λειτουργική διοίκηση στην Ελλάδα που θα οδηγήσει την οικονομία και τα δημοσιονομικά του κράτους σε μία βιώσιμη πορεία και το κυριότερο θα οικοδομήσει την εμπιστοσύνη στη βάση μιας αξιόπιστης πορείας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» είπε ο Βάιντμαν, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα «διέλυσε τις αρχικές ελπίδες ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο».ethnos

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»