Πυρά κατά Τσίπρα για Βαρουφάκη

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πυρά κατά Τσίπρα για Βαρουφάκη

Ως ομολογία αποτυχίας των επιλογών του ίδιου του πρωθυπουργού ερμηνεύει την απόσυρση του κ. Γ. Βαρουφάκη από την «πρώτη γραμμή» των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας η ΝΔ, η οποία θεωρεί κατεξοχήν υπεύθυνο για τα αδιέξοδα που -όπως επισημαίνει- αντιμετωπίζουν σήμερα η ελληνική οικονομία και η χώρα τον κ. Τσίπρα.

H ΝΔ και προσωπικά ο κ. Σαμαράς θέτουν στο «πολιτικό στόχαστρο» τον πρωθυπουργό και δεν πιστεύουν ότι η όποια αλλαγή σε επίπεδο υπουργικών χαρτοφυλακίων θα σηματοδοτήσει αλλαγή στη γενικότερη πολιτική
H ΝΔ και προσωπικά ο κ. Σαμαράς θέτουν στο «πολιτικό στόχαστρο» τον πρωθυπουργό και δεν πιστεύουν ότι η όποια αλλαγή σε επίπεδο υπουργικών χαρτοφυλακίων θα σηματοδοτήσει αλλαγή στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης
Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Καραγκούνης, σε δηλώσεις του, αφού τόνισε ότι «ο Γ. Βαρουφάκης και η πολιτική που εκπροσωπεί ήταν επιλογή της κυβέρνησης», πρόσθεσε:
«Ο κ. Τσίπρας είναι παγιδευμένος σε αυτή του την επιλογή, διότι αν προσπαθήσει να απεμπλακεί από τον υπουργό του, ομολογεί ότι έως τώρα απέτυχε η πολυδιαφημισμένη διαπραγμάτευση που δήθεν έκανε. Τον πλαισιώνει με διαφορετικούς συνεργάτες, γιατί να τον διώξει δεν μπορεί και να τον κρατήσει όπως ήταν, δεν το αντέχει».
Είναι σαφές ότι η ΝΔ και προσωπικά ο κ. Σαμαράς θέτουν στο «πολιτικό στόχαστρο» τον πρωθυπουργό και δεν πιστεύουν ότι η όποια αλλαγή σε επίπεδο υπουργικών χαρτοφυλακίων θα σηματοδοτήσει αλλαγή στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης. Ουσιαστικά δεν θέλουν να «αθωώσουν» τον πρωθυπουργό και για τον λόγο αυτόν το σύνολο της κριτικής θα εστιάζεται στις δικές του επιλογές.
Επαφές
Σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκινά γύρο διεθνών επαφών. Πρώτος του σταθμός θα είναι το Στρασβούργο, όπου θα μιλήσει αύριο στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο περιθώριο θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο κ. Μ. Σουλτς, αλλά και με εκπρόσωπους των Χριστιανοδημοκρατών, των Σοσιαλιστών και των Φιλελευθέρων. Την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζ.-Κ. Γιούνκερ.
Ο τέως πρωθυπουργός, σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις που θα κάνει, θα επαναλάβει -απευθυνόμενος αυτή τη φορά στους Ευρωπαίους εταίρους- την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία το ταχύτερο δυνατό, έτσι ώστε να τελειώσει ο κύκλος της αβεβαιότητας και στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρωζώνη. Θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην υιοθέτηση αναπτυξιακών πολιτικών, θα στηρίξει το «πακέτο Γιούνκερ» και θα υπογραμμίσει ότι η μόνη απάντηση στη ραγδαία αύξηση της ανεργίας είναι οι επενδύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»