Υπό επιτροπεία ο Γ. Βαρουφάκης - «Ανασχηματισμός» και νέα ομάδα διαπραγμάτευσης

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ - «ΚΛΕΙΔΙΑ»

Υπό επιτροπεία ο Γ. Βαρουφάκης - «Ανασχηματισμός» και νέα ομάδα διαπραγμάτευσης

Υπό επιτροπεία ο Γ. Βαρουφάκης - «Ανασχηματισμός» και νέα ομάδα διαπραγμάτευσης
Σε αναδιατάξεις στην ομάδα διαπραγμάτευσης προχωράει η κυβέρνηση μετά το ναυάγιο στη Ρίγα καθώς στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου ελήφθη η απόφαση να συγκροτηθεί πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, και υπό τον συντονισμό του Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Αυτό που φημολογείται τις τελευταίες ημέρες επιβεβαίωσε το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο ανακοίνωσε τη συγκρότηση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης ναι μεν υπό τον Γιάννη Βαρουφάκη αλλά με τον συντονισμό να είναι πλέον στα χέρια του Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Ουσιαστικά ο υπουργός Οικονομικών τίθεται υπό επιτροπεία σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να άρει το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε τόσο από τις καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση όσο και από τις κακές σχέσεις του κ. Βαρουφάκη με τους Ευρωπαίους εταίρους του.
Ο Γ. Χουλιαράκης (αριστερά) αναλαμβάνει ενεργό ρόλο)
Ο Γ. Χουλιαράκης (αριστερά) αναλαμβάνει ενεργό ρόλο)
Το Μαξίμου αποφάσισε την αναβάθμιση του ρόλου του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά και του προέδρου του ΣΟΕ, Γιώργου Χουλιαράκη ο οποίος ανήκει στην «ομάδα Δραγασάκη», είχε χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξελλες και στη συνέχεια «απεσύρθη» για να αναλάβουν οι Ν. Θεοχαράκης και Ελ. Παναρίτη που ανήκουν στον «μπλοκ Βαρουφάκη.
Ο κ. Χουλιαράκης τίθεται επικεφαλής των συζητήσεων στο Brusells Group.
Παράλληλα, ρόλο συντονιστικό αναλαμβάνει και ο Γ.Γ. του υπουργικού συμβουλίου, Σπύρος Σαγιάς ο οποίος θα έχει τον έλεγχο των διαπραγματεύσεων με τα τεχνικά κλιμάκια εδώ στην Αθήνα.
Αναλυτικά, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν:
Ο Σπύρος Σαγιάς (δεξιά) θα έχει συντονιστικό ρόλο)
Ο Σπύρος Σαγιάς (δεξιά) θα έχει συντονιστικό ρόλο)
«Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη με αντικείμενο το συντονισμό και την παρακολούθηση της πορείας της διαπραγμάτευσης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ. Τσακαλώτος.
1.Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση.
2. Συγκροτείται πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του Υπουργού Γ. Βαρουφάκη, με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλ. Τσακαλώτο.
3. Για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.
4. Στο Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.
5. Τέλος την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης.»
Με εύσχημο τρόπο η κυβέρνηση δεν θέλει να «αδειάσει» τον υπουργό Οικονομικών, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά κακό εν μέσω της κρίσιμης διαπραγμάτευσης, ωστόσο, τον βάζει στη γωνία προκειμένου οι συζητήσεις με τους δανει

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»