ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/12/2016 23:25 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πριν 0' |
Πυρπόλησαν τρία τρόλεϊ στην Πατησίων - Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις
      
Τρία τρόλεϊ πυρπόλησαν άγνωστοι στις 10.30΄το βράδυ στην οδό Πατησίων έξω από το Πολυτεχνείο.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν τα τρόλεϊ περνούσαν την ώρα εκείνη από το σημείο, ή για κάποιο λόγο ήταν σταθμευμένα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Αστυνομίας, οι δράστες πέταξαν βόμβες μολότοφ στα τρόλεϊ, με αποτέλεσμα να τυλιχθούν στις φλόγες.
Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα οι οποίοι έσβησαν τις φωτιές, καθώς και δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ έχει κλείσει η οδός Πατησίων. Τα δύο οχήματα καταστράφηκαν και ένα υπέστη σοβαρές ζημιές. Όπως έγινε γνωστό δεν κινδύνευσαν άτομα .
Σημειώνεται ότι λόγω των συχνών επεισοδίων γύρω από το Πολυτεχνείο, μετά από αίτημα της Αστυνομίας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν περνούν από το σημείο μετά τις 10 το βράδυ.
Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής.
Αγνωστοι επίσης προκάλεσαν  καταστροφές στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Ειρήνη- οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι αυτό είχε συμβεί στην Κηφισιά.

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις

Ανάληψη ευθύνης για δύο επιθέσεις, που στρέφονται κατά των νέου μέτρου με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις πύλες εισόδου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έγινε με κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου athens.indymedia.org και δεν υπογράφεται από κάποια οργάνωση.
Πρόκειται για την επίθεση με πέτρες και μπογιές, στα γραφεία της εταιρείας CH Theodossis SA , που έχει αναλάβει την τοποθέτηση των πυλών, στις 3 Δεκεμβρίου, στην οδό Δελφών 4 στην Καλλιθέα  και την επίθεση με βαριοπούλες στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο ΚΑΤ, στις 16 Δεκεμβρίου, όπου περίπου 10 άτομα με κουκούλες έσπασαν τα μηχανήματα έκδοσης και ακύρωσης εισιτηρίων.
Στο κείμενο το οποίο καταλήγει με τις φράσεις «Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών - Ελεύθερες μετακινήσεις για όλους/ες», αναφέρεται ότι  όλοι «οι από κάτω» οι εργάτες, οι άνεργοι, οι μετανάστες, δεν χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ για βόλτες αναψυχής, ότι σκοπός του κράτους είναι «η δημιουργία και επιβολή πλήρως ελεγχόμενων ζωνών μέσα στα ΜΜΜ, η αύξηση του κόστους ζωής και η ουσιαστική ποινικοποίηση της φτώχειας» και τονίζεται: «Προτρέπουμε όλους και όλες να πράξουν ό,τι τους αναλογεί, με τα μέσα που οι ίδιοι μπορούν να διαχειριστούν. Να υπερασπιστούμε, ατομικά και συλλογικά, τις ελεύθερες μετακινήσεις».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα απόψε ομάδα νεαρών, που σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν μέσα σε μεγάλη ομάδα οπαδών της ΑΕΚ, που αναχωρούσε από το Ολυμπιακό Στάδιο, μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ- Γιάννενα, έσπασε έξι ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων, στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνης.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc