ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΣΤΟΥς ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΆΔΕς


Επιστροφή στους «γερμανοτσολιάδες»;

Share11
εκτύπωση  

Είναι φαίνεται αναπόσπαστο στοιχείο της ιδεολογίας και της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ η καλλιέργεια του διχασμού. Όποιος δεν είναι μαζί μας, όποιος διαφωνεί με την πολιτική μας δεν είναι απλώς πολιτικός αντίπαλος,αλλά εχθρός...Από τους προεκλογικούς γερμανοτσολιάδες περάσαμε τώρα στο με την κοινωνία ή το Σόϊμπλε! Σε αυτό το ακραίο και επικίνδυνο δίλημμα συμπυκνώνεται όλη η στρατηγική του Σύριζα, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία.

Από τη μια δηλαδή οι αυθεντικοί υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων και από την άλλη οι υπονομευτές της εθνικής κυριαρχίας, οι... υποταγμένοι στους σκληρούς ευρωπαίους και το ΔΝΤ. Ο κ.Τσίπρας και οι υπουργοί του δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αυθεντίες, ότι οι πολιτικές διαφορές είναι δεδομένες και αναπόφευκτες. Μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα η εκάστοτε εξουσία θεωρεί ότι υποχρεωτικά οι πάντες πρέπει να συμφωνούν μαζί της.

Η Ελλάδα έχει πληρώσει και στο παρελθόν αλλά και στα χρόνια της κρίσης αυτές τις ακραίες διχαστικές αντιλήψεις. Η πολιτική διαφωνία, ιδιαίτερα σε καιροσκοπικά παιγνίδια είναι όχι απλώς θεμιτή αλλά επιβεβλημένη. Καμιά κυβέρνηση και κανένας πολιτικός δεν δικαιούται το αλάθητο του Πάπα, πολύ περισσότερο όταν έχει επιδοθεί σε ατέλειωτες πολιτικές πιρουέτες προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία.

Το ποιος υπερασπίζεται καλύτερα τα λαϊκά συμφέροντα, δεν φαίνεται με μια ευκαιριακή εφάπαξ παροχή, όσο χρήσιμη κι αν είναι για αυτούς που θα την πάρουν, αλλά από τη συνολική πολιτική του απέναντι στα προβλήματα της χώρας. Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υπερηφανεύεται ούτε για τη συνέχεια,ούτε για τη συνέπεια της πολιτικής της, ούτε πολύ περισσότερο για τις συμμαχίες και τις συναινέσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη τα πολυφορεμένα - και αναποτελεσματικά και για τους ίδιους - εμείς ή αυτοί κι ας προσπαθήσουν να υπηρετήσουν όσο μπορούν χωρίς λαϊκισμούς και διχασμούς τα γενικότερα συμφέροντα της χώρας. Από αυτά θα κριθούν και όχι από ένα συγκυριακό μοίρασμα επιδομάτων που μπορεί να δίνει μια προσωρινή ανάσα, αλλά συγκαλύπτει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλος μέρος της κοινωνίας.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc