με ψευτομαγκιές δεν kυβερνιέται ο τόπος

Με ψευτομαγκιές δεν κυβερνιέται ο τόπος

Share6
εκτύπωση  

Το αποκορύφωμα της υποκρισίας και ένα ακόμη επικοινωνιακό τερτίπι της κυβέρνησης για να κερδίσει τις εντυπώσεις σε όσους από τους πολίτες εξακολουθούν να θαυμάζουν τα πυροτεχνήματα ήταν η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για την έγκριση του επιδόματος στους συνταξιούχους.
Η υποκρισία της κυβέρνησης φαίνεται ξεκάθαρα από τα στοιχεία που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ, από τα οποία προκύπτει ότι 7 στους 10 άνεργους πολίτες βρίσκονται σε μακροχρόνια ανεργία. Δηλαδή το 70% των ανέργων προσπαθούν ήδη πάνω από 12 μήνες να βρουν δουλειά χωρίς επιτυχία.
Που σημαίνει ότι από τα 1.092.589 άνεργα άτομα σήμερα,τα 764.000 δεν δικαιούνται πλέον επιδόματος και βρίσκονται σε οικτρή οικονομική κατάσταση - ασφαλώς χειρότερη από τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Με ποια λογική, λοιπόν, η κυβέρνηση που διακηρύττει με κάθε ευκαιρία ότι νοιάζεται για τους οικονομικά ανίσχυρους πολίτες αντί να δώσει τα 617 εκατομμύρια της κρατικής ενίσχυσης στους συνταξιούχους με σύνταξη έως 850 εύρω, να μην επιλέξει να στηρίξει με αυτά τα χρήματα τους μακροχρόνια ανέργους πολίτες με μηδέν εισόδημα.
Παραδείγματος χάριν, τα 617 εκατομμύρια που υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας στους συνταξιούχους θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα (με εν μέρει επιδοτούμενη εργασία 5.000 ευρώ το χρόνο ανά άνεργο).Οι πολίτες αυτοί θα έβρισκαν δουλειά για ένα χρόνο και όχι μόνο θα είχαν ένα αξιοπρεπές εισόδημα αλλά θα ενίσχυαν κιόλας και την παραγωγική διαδικασία της χώρας
Είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός επέλεξε να στηρίξει τους συνταξιούχους μόνο και μόνο επειδή τους θεωρεί προνομιούχο εκλογικό ακροατήριο της ΝΔ αντίθετα από τους νεώτερους ψηφοφόρους που - όπως έχουν δείξει τα κατά καιρούς τα exit polls - έχουν περισσότερες πιθανότητες να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης έγινε σαφές, όταν ο κ.Τσίπρας αποφάσισε προχτές το βράδυ με όρους "εθνικού τσαμπουκά" να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το επίδομα των συνταξιούχων,αμέσως μόλις ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του κ.Ντάϊσεμπλουμ ότι το Eurogroup "παγώνει" τις βραχυπρόθεσμες ευνοϊκές ρυθμίσεις για το ελληνικό χρέος.
Το "πάγωμα" ήρθε με παρότρυνση της γερμανικής πλευράς ως απάντηση στην μονομερή ενέργεια της Αθήνας να ανακοινώσει - χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την τρόικα και πριν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση - το βοήθημα για 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχους.
Δυστυχώς,τα κόμματα αντί να απαντήσουν στα επικοινωνιακά τερτίπια της κυβέρνησης με αποχή από την ψηφοφορία που η ίδια έστησε για τις εντυπώσεις,ασχολήθηκαν με την ουσία της υπόθεσης παίζοντας κι αυτά στα επικοινωνιακά παιχνιδάκια του κ. Τσίπρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τσαμπουκάς Τσίπρα ήταν για τα μάτια του κόσμου αφού ως γνωστόν η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση να ενημερώνει τους θεσμούς για οποιαδήποτε πρόθεσή της να κινηθεί εκτός του προγράμματος του τρίτου μνημονίου. Ο Πρωθυπουργός,όμως, προτίμησε να δείξει ότι είναι ανεξάρτητος και να δηλώνει επιδεικτικά ότι η Αθήνα δεν θα ρωτάει κανέναν για το που θα δαπανήσει το πλεόνασμα που έχει επιτύχει με τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Σημειώνεται ότι στο ίδιο πλαίσιο της υποκρισίας και του επικοινωνιακού λαϊκισμού της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε "δυνάστες" τους Ευρωπαίους δανειστές της Ελλάδας,μιλώντας στην Αβάνα στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, παραλληλίζοντάς τους,μάλιστα με το αμερικανικό εμπάργκο στη Κούβα (!!).
Και μόλις,όμως, επέστρεψε στην Αθήνα ζήτησε την στήριξη της κυρίας Μέρκελ πρώτον, έναντι των προκλήσεων Ερντογάν στο Αιγαίο και δεύτερον στην προσπάθεια της Αθήνας να μην περιληφθεί το ΔΝΤ στο εναπομείναν πρόγραμμα ενίσχυσης της χώρας.
Με ψευτομαγκιές,όμως, δεν πρόκειται να βγει στις αγορές η χώρα και σίγουρα δεν πρόκειται να καμφθούν οι Γερμανοί. Που επιμένουν σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση και στις οικονομία - όχι επειδή θέλουν να πλήξουν την Ελλάδα - αλλά επειδή αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σταθεί η χώρα στα πόδια της σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc