Τα πονηρά μυστικά κονδύλια

Τα πονηρά μυστικά κονδύλια
Τα πονηρά μυστικά κονδύλια
Share5
εκτύπωση  

Θα περίμενα να υπάρξει κάποια απάντηση σε όσα κατήγγειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη Βουλή για τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας, αλλά ουδείς φαίνεται πως συγκινήθηκε. Και τούτο παρά το γεγονός ότι ο Νίκος Κοτζιάς (φωτογραφία) όταν ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών είχε ξεσπαθώσει για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου του και είχε υποσχεθεί διαφάνεια και αποκαλύψεις. Η ιστορία με τα μυστικά κονδύλια είναι παλιά, βρώμικη και πάντοτε πονηρή. Την επανέφερε όμως ο κ. Θεοδωράκης λέγοντας ότι το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί να περικόψει δαπάνες και ανέφερε χαρακτηριστικά τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας. Δεν γνωρίζω τι είδους πληροφορίες έχει ο κ. Θεοδωράκης (αφού δεν δίνει λεπτομέρειες), αλλά για να το καταγγέλλει και μάλιστα από το βήμα του Κοινοβουλίου (και να παίρνει την ευθύνη) κάτι νεότερο θα έχει. Και δεν εννοεί προφανώς τα κονδύλια που προορίζονται για τη θωράκιση της άμυνας της χώρας, αλλά για κάποια άλλα κονδύλια που χορηγούνται για προβολή των δράσεων των υπουργείων ή μήπως των υπουργών;

Μέρκελ: «Δεν ανακατεύομαι»
Από την πολυαναμενόμενη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ κρατώ μόνο δύο πράγματα. Οτι ο κ. Τσίπρας επέμενε για τις παροχές και η κυρία Μέρκελ ότι οι διαβουλεύσεις γίνονται με τους τρεις θεσμούς και δεν ανακατεύεται.
Απίστευτο:

Απίστευτο: Ο Γάλλος θέλει και πιστωτική
Προνόμια που αντιστοιχούν σε μεγαλοστελέχη του ιδιωτικού τομέα διεκδικούν, όπως μαθαίνω, τα μέλη του γνωστού Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Συγκεκριμένα ο Γάλλος Ζακ Λε Παπ, παλιός συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ, ο οποίος προεδρεύει του Εποπτικού Συμβουλίου του Υπερταμείου. Εθεσε, όπως μου λένε, με επιτακτικό τρόπο ζήτημα χορήγησης πιστωτικής κάρτας με όριο τις 3.000 ευρώ! Θέλει λέει να προσφέρει γεύματα σε... επενδυτές! Ο εν λόγω κύριος δεν διαμένει μόνιμα στην Αθήνα και συντονίζεται τις περισσότερες φορές με τα λοιπά μέρη του Εποπτικού Συμβουλίου εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιασκέψεων. Αν και λειτουργούν υπό το ιδιότυπο αυτό καθεστώς, κάθε φορά που συνεδριάζουν τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου λαμβάνουν έκαστο 1.000 ευρώ αμοιβή ανά συνεδρίαση!
nnn
Από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο που εγκαταστάθηκε το Εποπτικό Συμβούλιο δεν έχει ακόμη πληρωθεί, αλλά αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα. Αλλωστε προς την κατεύθυνση αυτή πιέζει όπως μαθαίνω και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο η Ολγα Χαρίτου, η οποία είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, και σύζυγος του βουλευτή Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλου. Δεν είμαι σε θέση να σας πω (και δεν το πιστεύω) αν η κυρία Χαρίτου ζήτησε και αυτή πιστωτική κάρτα.

Ο μυστικοσύμβουλος του Υπερταμείου
Εφυγε ο Στέλιος Πιτσιόρλας (επειδή υπουργοποιήθηκε) από το ΤΑΙΠΕΔ και συμβαίνουν πράγματα και θαύματα στο Υπερταμείο. Πάρτε λοιπόν χαρτί και μολύβι και υπολογίστε: έχοντας στο μυαλό τους τα θέματα αμοιβών και προνομίων τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου δεν έχουν δώσει προσοχή σε άλλα θέματα. Για να εξηγηθώ. Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας θα είναι από την 1η Ιανουαρίου 2017 η μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας δεδομένου ότι υπό την ομπρέλα της θα βρίσκονται το ΤΧΣ, το ΤΑΙΠΕΔ, η ΕΤΑΔ και οι πλέον σημαντικές ΔΕΚΟ. Βασικός σκοπός του Υπερταμείου είναι να συγκεντρώσει κάτω από μια ενιαία στέγη περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου (συμμετοχές σε δημόσιες επιχειρήσεις και real estate assets) αξίας 50 δισ. ευρώ και να τα αξιοποιήσει με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο για 99 χρόνια!
nnn
Θα περίμενε κανείς λοιπόν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Υπερταμείου θα επιλεγόταν με διαδικασίες διεθνούς βεληνεκούς και τυμπανοκρουσίες. Ωστόσο αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα στις 14 Δεκεμβρίου να λήξει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη των θέσεων των εκτελεστικών και μη εκτελεστικών μελών του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας με το ενδιαφέρον να έχει κινηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Για την ακρίβεια η σχετική διαδικασία εκκίνησε στις 3 Δεκεμβρίου και έκλεισε στις 14, δηλαδή το ΔΣ της πλέον σημαντικής εταιρείας από τη σύσταση του ελληνικού κράτους επιλέχθηκε βάσει βιογραφικών που κατατέθηκαν σε ένα δεκαήμερο!

Γιατί δεν θα γίνουν εκλογές
Πέρασε καιρός από τότε που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ και εν συνεχεία της ΔΗΜΑΡ) Γιάννης Μιχελογιαννάκης έκανε απεργία πείνας για τις συντάξεις και λέω τι κάνει αυτός ο άνθρωπος που άλλαζε κόμματα για να μην ψηφίσει Μνημόνια και τελικά τα ψήφισε σε όλα τα κόμματα που πήγε. Τον βρήκα στη Βουλή, παρέα με παλαιούς πασόκους, και τον ρώτησα εάν βλέπει εκλογές, και ιδού η απάντησή του: «Ποιες εκλογές; Ποιος από εμάς έχει όρεξη να ξαναγυρίσει στη... δουλειά του;».
Εκανε μόνος του μια μεταγραφή στη  ΝΔ

Ηταν περίπου 500 άτομα που παρακολούθησαν την ομιλία του Κ. Αχ. Καραμανλή στην Πάτρα, αλλά αυτό δεν αποτελεί είδηση. Η είδηση είναι ότι ο γαλάζιος βουλευτής Α. Καστανιώτης (που τον προλόγισε) έκανε μόνος του μια μεταγραφή στο κόμμα της ΝΔ. Καλωσόρισε τον ανεξάρτητο βουλευτή (πρώην Ποταμίσιο) Ιάσονα Φωτήλα στο σπίτι του. Να σημειώσω ότι ο κ. Φωτήλας στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής (για τον προϋπολογισμό) χειροκρότησε (και μάλιστα όρθιος) τον Κυρ. Μητσοτάκη, μαζί με τους γαλάζιους βουλευτές.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc