GERMANIA:Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη.........

Γερμανία: Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη Τυνήσιου μετά την επίθεση στο Βερολίνο

Οι Αρχές τον επικήρυξαν για 100.000 ευρώ
 Γερμανία: Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη Τυνήσιου μετά την επίθεση στο Βερολίνο
Share
εκτύπωση  

Οι γερμανικές αρχές παρακολουθούσαν τον Τυνήσιο Ανίς Αμρί, καταζητούμενο για το μακελειό στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, για ένα διάστημα φέτος με την υποψία ότι σχεδίαζε ληστεία για να αγοράσει με την λεία αυτόματα όπλα για να διαπράξει ενδεχομένως επίθεση με συνεργούς, αναφέρει δικαστική πηγή στο Βερολίνο. Οι γερμανικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον ύποπτο, τον οποίο έχουν επικηρύξει για 100.000 ευρώ.

Η δικαστική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, και η οποία επιβεβαιώνει σχετική πληροφορία που είχε αναρτηθεί νωρίτερα στη διαδικτυακή πύλη της εφημερίδας Bild, ανέφερε πως η παρακολούθηση του Ανίς Αμρί διακόπηκε καθώς η αστυνομία δεν συγκέντρωσε στοιχεία που θα επιβεβαίωναν τις υποψίες της.


Η Bild έγραψε ότι ο Αμρί παρακολουθείτο το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου. Η πηγή που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters απέφυγε να διευκρινίσει την περίοδο παρακολούθησης του 24χρονου Τυνήσιου.

Οι γερμανικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον ύποπτο σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Τον έχουν επικηρύξει για 100.000 ευρώ και έδωσαν φωτογραφίες του στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, ο 24χρονος άνδρας είχε σχέσεις με τη σαλαφιστική σκηνή στη δυτική Γερμανία.

Ο καταζητούμενος χρησιμοποιούσε πολλά ονόματα και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν κατά το παρελθόν κατηγορίες εναντίον του για σωματική βλάβη, οι οποίες δεν εκδικάστηκαν επειδή είχε εξαφανιστεί.

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βορείου Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο ύποπτος έφτασε στη Γερμανία τον Ιούλιο του 2015 και πέρασε ένα διάστημα στο κρατίδιο της Βορείου Ρηνανίας – Βεστφαλίας πριν μεταβεί στο Βερολίνο όπου ζούσε από τον Φεβρουάριο του 2016.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας έπρεπε να είχε απελαθεί, καθώς τον Ιούνιο του 2016 το αίτημα ασύλου του απορρίφθηκε.

Όπως αναφέρουν την ίδια στιγμή ιταλικά ΜΜΕ, ο άνδρας είχε φτάσει στην Ιταλία το 2012.
Σε συνέντευξη του στον Mosaique Fm, ραδιοφωνικό σταθμό της Τυνησίας, ο πατέρας του Τυνήσιου δήλωσε ότι ο γιος του είχε καταδικαστεί και εκτίσει τέσσερα χρόνια φυλάκιση στην Ιταλία για πυρπόληση ενός σχολείου. Προς το παρόν, οι ιταλικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την είδηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ο άνδρας θεωρείται επικίνδυνος λόγω διασυνδέσεων με μεγάλο ισλαμιστικό δίκτυο.

Την ευθύνη για την επίθεση στη Γερμανία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Μάχη με τον πολωνό οδηγό


Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, όσον αφορά τον πολωνό οδηγό του φορτηγού, φέρεται να ήταν ζωντανός μέχρι τη στιγμή που το φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο και ότι καθόταν στη θέση του συνοδηγού.

Πριν τη δολοφονία του με περίστροφο πρέπει να είχε προηγηθεί πάλη στην καμπίνα του οχήματος, αναφέρουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

Η επίθεση στάθηκε αφορμή για να αρχίσουν οι Χριστιανοκοινωνιστές να επαναλαμβάνουν τα αιτήματά τους προς το Βερολίνο για αυστηρότερα μέτρα σχετικά με την μετανάστευση και την ασφάλεια της χώρας.
Μάλιστα, το υπουργικό συμβούλιο κατάρτισε την Τετάρτη σχέδιο νόμου για αυστηρότερα μέτρα που αφορούν τη δημόσια ασφάλεια. Το σχέδιο προβλέπει την επιτήρηση μέσω βίντεο δημοσίων χώρων, τη χρήση από αστυνομικούς κάμερας σώματος και τη χρήση αυτόματων συστημάτων για αναγνώριση πινακίδων αυτοκινήτων.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc