ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΌς ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΉΡΗΣΗς ΑΞΙΏΝ.......


Αυτοσαρκασμός και έκκληση τήρησης αξιών στο ύστατο εορταστικό μήνυμα Ομπάμα

«Αγάπη, συμπόνια, ελπίδα»
Αυτοσαρκασμός και έκκληση τήρησης αξιών στο ύστατο εορταστικό μήνυμα Ομπάμα
Share
εκτύπωση  

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ απηύθυναν το τελευταίο χριστουγεννιάτικο μήνυμά τους από τον Λευκό Οίκο στους συμπατριώτες τους, υπογραμμίζοντας τη σημασία των αξιών οι οποίες ενώνουν τους Αμερικανούς, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων. Κάνοντας ανασκόπηση στα επιτεύγματα της οκταετίας, οι Ομπάμα υπογράμμισαν το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου: Αγάπη, συμπόνια, ελπίδα.

«Η ιδέα είναι πως ο καθένας και η καθεμιά μας πρέπει να προστατεύει τον αδελφό μας, την αδελφή μας, πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους άλλους όπως θα θέλαμε να μας συμπεριφέρονται», τόνισε η κυρία Ομπάμα.

«Οι αξίες αυτές συμβάλλουν στην καθοδήγηση όχι μόνο της οικογένειάς μου εντός της χριστιανικής της πίστης, αλλά και τους Αμερικανούς Εβραίους, τους Αμερικανούς μουσουλμάνους, τους άθεους, αλλά και τους Αμερικανούς όλων των προελεύσεων», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το όγδοο και τελευταίο ευχετήριο μήνυμα του ζεύγους Ομπάμα για τα Χριστούγεννα καταγράφεται σε μια συγκυρία που η χώρα είναι βαθιά διχασμένη, πολύ περισσότερο μετά την προεκλογική εκστρατεία που διεξήχθη σε οξείς τόνους και τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Στο τελευταίο του μήνυμα από τον Λευκό Οίκο, το ζεύγος Ομπάμα εμφανίστηκε με χαρούμενη διάθεση, ενώ στο μήνυμα παρεμβλήθηκαν αποσπάσματα από το πρώτο μήνυμα του Δημοκρατικού προέδρου, τα Χριστούγεννα του 2009, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα δεν μπορούσε να σταματήσει να γελάει.

Εξάλλου ο Ομπάμα στο τελευταίο του μήνυμα για να αναφερθεί στο τι πιστεύει πως πέτυχε στις δύο θητείες του στην προεδρία, τονίζοντας πως η χώρα του είναι ισχυρότερη σήμερα από ό,τι ήταν όταν εξελέγη για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2008.

«Μαζί, ανακάμψαμε από τη χειρότερη ύφεση εδώ και 80 χρόνια, και μειώσαμε την ανεργία στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και εννιά χρόνια», επέμεινε.

«Καταφέραμε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να απολαύουν πλέον μεγαλύτερο σεβασμό σε όλο τον κόσμο, πήραμε την ηγεσία στη μάχη για την προστασία του πλανήτη τον οποίο θα αφήσουμε στα παιδιά μας, και πολλά άλλα», συμπλήρωσε ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος θα παραδώσει τη σκυτάλη στον Ντόναλντ Τραμπ την 20ή Ιανουαρίου.

Ως είθισται, ο αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του απηύθυναν επίσης ευχές στους αμερικανούς στρατιωτικούς που είναι ανεπτυγμένοι σε διάφορες περιοχές του κόσμου και στις οικογένειές τους.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc