Βραζιλιάνικα ΜΜΕ: Ομολόγησε ο αστυνομικός τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Ελληνα πρέσβη

 
ΚΟΣΜΟΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

Βραζιλιάνικα ΜΜΕ: Ομολόγησε ο αστυνομικός τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Ελληνα πρέσβη

REUTERS, GLOBO TV
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Ελληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, ομολόγησε ο αστυνομικός που φέρεται να διατηρούσε σχέση με τη σύζυγό του, όπως μετέδωσαν το βράδυ της Παρασκευής, το βραζιλιάνικο Globo TV και το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές.
Την εμπλοκή της συζύγου του, άλλωστε ερευνούσαν εδώ και ώρες οι αρχές, την ώρα που η εφημερίδα O Globo έκανε λόγο για «έγκλημα πάθους», κάτι το οποίο φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις μέχρι τώρα ενδείξεις.
Η Βραζιλιάνα σύζυγός του Κ. Αμοιρίδη, Φρανσουάζ, έφτασε στο αστυνομικό τμήμα στις 10 το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα), συνοδευόμενη από τρεις αστυνομικούς και δεν έκανε δηλώσεις.
Ο αστυνομικός έχει επίσης προσαχθεί από χθες το βράδυ και μεταφέρθηκε στο τμήμα συνοδευόμενος από δικηγόρο. Σήμερα το πρωί ακόμη ένας άνδρας προσήχθη. Το τμήμα ανθρωποκτονιών εξέτασε και υλικό από κάμερες ασφαλείας, σύμφωνα με το οποίο, κατά πληροφορίες από εγχώρια μέσα, προκύπτει ότι ο αστυνομικός μετέφερε το πτώμα του Ελληνα πρέσβη.
Φωτογραφία από την εφημερίδα Globo της Βραζιλίας.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική πρεσβεία είχε ζητήσει από νωρίς από το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας την άμεση διενέργεια εκ μέρους των αρμόδιων ιατροδικαστικών αρχών του ελέγχου και της σχετικής ταυτοποίησης και επίσημη ενημέρωση μόλις τα αποτελέσματα των ερευνών γίνουν γνωστά.
Το υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια, σε στενή συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιτάχυνση της πορείας των ερευνών. Σε αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, στη Βραζιλία σπεύδει άμεσα, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπούενος 'Αιρες Δημήτριος Ζεβελάκης, προκειμένου να συνδράμει το έργο της πρεσβείας μας στην Μπραζίλια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» τις επόμενες μέρες θα μεταβεί στην Βραζιλία κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Φωτογραφία από την εφημερίδα Globo της Βραζιλίας.
To χρονικό
Όπως μετέδιδε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης, αγνοείτο από το βράδυ της Δευτέρας.
Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι τα ίχνη του κ. Αμοιρίδη χάθηκαν μετά από επίσκεψή του σε ένα φτωχό προάστιο της βραζιλιάνικης πόλης, αλλά δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για το ποιος δήλωσε την εξαφάνισή του ή για ποιο λόγο βρισκόταν στη συγκεκριμένη περιοχή.
Στη συνέχεια, οι αρχές ενημέρωσαν πως βρέθηκε ένα αυτοκίνητο στη Nova Iguacu και ένα πτώμα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά πηγή από την αστυνομία του Ρίο.  Το πτώμα ήταν μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο που του έβαλαν φωτιά και σύμφωνα με τον τύπο της Βραζιλίας και την αστυνομία οι πινακίδες ταιριάζουν με εκείνες του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει ο Αμοιρίδης.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc