ΤΟ ΒΗΜΑ ΕΊΝΑΙ ΕΔΏ

Το «Βήμα» είναι εδώ !

Share
εκτύπωση  

Το «Βήμα» είναι και πάλι εδώ στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης. Δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς. Παρά τα όποια προβλήματα, η εφημερίδα που σημαδεύει με την παρουσία της την πολιτική, πνευματική και κοινωνική ζωή της χώρας για 95 σχεδόν χρόνια ,θα συνεχίσει να καταγράφει την ιστορία.

Οι δημοσιογράφοι και το υπόλοιπο προσωπικό της θα εξακολουθήσουν να δίνουν την μάχη της έγκυρης, πλουραλιστικής, πολυφωνικής ενημέρωσης. Με σεβασμό πάντα στους αναγνώστες της, στις αρχές της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και στην ιστορία της εφημερίδας.

Τα προβλήματα που  υπάρχουν,  δεν μπορούσαν να  βαρύνουν περισσότερο στη συνείδηση και τις αξίες των εργαζομένων, από την υποχρέωση και το καθήκον  τους να ενημερώνουν όσο γίνεται καλύτερα τους αναγνώστες που τους επιλέγουν τόσα χρόνια τώρα.

Δεν αποτελεί ανακάλυψη ότι ο τύπος και στην Ελλάδα και διεθνώς υποφέρει. Η έκρηξη των ηλεκτρονικών μέσων και των social media ανέτρεψε παραδόσεις και συνήθειες δεκαετιών. Επιπλέον η μακροχρόνια κρίση στη χώρα μας υπονόμευσε δραματικά το οικονομικό περιβάλλον στον οποίο κινούνται τα μέσα ενημέρωσης.Το σύνολο σχεδόν του τύπου αντιμετωπίζει πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης.

Ένα πρόβλημα που επιτείνεται από τη στοχοποίηση που έχουν υποστεί τα μέσα - και κυρίως το «Βήμα» από την κυβέρνηση. Από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του, μέχρι τα στελέχη του Σύριζα ,οι εφημερίδες που ασκούν το ρόλο τους, την κριτική δηλαδή στην εκάστοτε εξουσία, αντιμετωπίζονται ως ...εχθροί τού λαού. Ποτέ άλλοτε μια εφημερίδα όπως το «Βήμα» δεν είχε δεχθεί τόσες κατευθυνόμενες επιθέσεις, σε όλα τα δυνατά μέτωπα, από ότι τα τελευταία δύο χρόνια.

Καλό είναι να αντιληφθούν οι κυβερνώντες, αν μπορούν, ότι οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται αλλά η αξία της ελεύθερης, πλουραλιστικής ενημέρωσης θα παραμένει πάντα ζωντανή. Η ελεύθερη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης,είτε τους αρέσει είτε όχι, είναι απαραίτητη προϋπόθεση της δημοκρατίας. Ας γνωρίζουν λοιπόν, ότι με κάθε κόστος όλοι εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του τύπου και τις δημοκρατικές κατακτήσεις.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc