Το νέο μας blog είναι http://havdata.blogspot.com/ ****** [επιλογές από την ειδησεογραφία του διαδικτύου, σχόλια, νέα τοπικού ενδιαφέροντος, ¨κι¨ ό,τι άλλο τύχει]. [A selection of news, comments, and topics of interest]. [ Ελα να ζήσεις την ζωή σου έξω κάμποσες δεκαετίες νεοέλληνα για να καταλάβεις την προνομιακή της Ελλάδας ύπαρξη, στον χώρο στον χρόνο στο κλίμα στη θάλασσα στο αρχιπέλαγος και στην ζωή]. λορνιόν

Monday, December 26, 2016

το βημα είστε εσεις,οι αναγνώστες μας

«Το Βήμα» είστε εσείς, οι αναγνώστες μας

Share4
εκτύπωση  

Ερχονται στιγμές που όλοι αναγκαζόμαστε να κάνουμε τον απολογισμό μας. Σε αυτές τις ρωγμές του χρόνου που η κανονικότητα χάνεται οφείλουμε να σταθούμε με ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό μας και σε αυτούς στους οποίους λογοδοτούμε. Εμείς οι δημοσιογράφοι λογοδοτούμε στους αναγνώστες μας. Σε όλους εσάς που στηρίξατε και στηρίζετε τις εφημερίδες μας, το ραδιόφωνό μας και τις ηλεκτρονικές εκδόσεις μας. Σε όσους δεν μας εγκαταλείψατε ούτε σε αυτή την καθοριστική στιγμή για την επιβίωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Ο δρόμος μπροστά μας είναι ανηφορικός, αλλά καμιά φορά, όπως ξέρουν οι ορειβάτες, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να ανεβείς ακόμα ψηλότερα.

Στη μακρά ιστορία μας, έχουμε υπηρετήσει τη δημοσιογραφία, την ελευθερία και τη δημοκρατία έχοντας κρατήσει ως ιερή παρακαταθήκη το προοδευτικό πνεύμα της χώρας από τον Ελευθέριο Βενιζέλο μέχρι σήμερα.

Εχουμε κάνει και σφάλματα, αλλά πάνω στο καμίνι της καθημερινής ειδησεογραφίας μπορεί να αξιολογήσεις τις εξελίξεις με μια οπτική βιαστική που όταν η εικόνα μεγαλώσει και ο χρόνος επανατοποθετήσει τα γεγονότα να σε αδικήσει. Οι βασικές μας επιλογές ωστόσο είχαν μία κατεύθυνση: την πολιτική σταθερότητα και την προκοπή του τόπου, παρά τη μυθολογία που περιβάλλει το «Συγκρότημα».

Καμία κυβέρνηση, καμία πολιτική ή κομματική σκοπιμότητα δεν χωρά στη σχέση μιας εφημερίδας με τους αναγνώστες της. «Το Βήμα» και «Τα Νέα» δεν ανήκουν ούτε στους μετόχους τους ούτε στις τράπεζες ούτε στους επίδοξους επενδυτές. Η ιστορία τους είναι βαριά και ξεπερνά τη συγκυρία. Μέχρι χθες γράφαμε εμείς τις εφημερίδες μας. Από αύριο θα τις γράφουμε μαζί σας. Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία, δεν θα γίνουμε εύκολη λεία για όσους θέλουν να διαμοιράσουν τα ιμάτιά μας και ελπίζουμε να γίνετε εσείς, οι αναγνώστες μας, η ασπίδα μας. Γιατί αν χαθεί το ελεύθερο, προοδευτικό, εκσυγχρονιστικό πνεύμα από τη χώρα, τα νέα δεν θα είναι κακά για τον Τύπο. Θα είναι ακόμη χειρότερα για τη Δημοκρατία.

ΤΟ ΒΗΜΑ

No comments: