ΣΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

ΣΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
30/11/2013

Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επισκεφθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως ανακοίνωσε η Πία Αρενκίλντε, εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Σύμφωνα με τη εκπρόσωπο ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συνοδεύεται στις Βρυξέλλες από ομάδα υπουργών και θα παραβρεθούν στη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων.
Όπως ανέφερε η Πία Αρενκίλντε, θα είναι μία ευκαιρία να γίνει ανταλλαγή απόψεων εν όψει της ελληνικής προεδρίας.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Πρόεδρος Barroso προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό αποδίδεται μεγάλη πολιτική βαρύτητα. Η συμμετοχή του Προέδρου, καθώς και μελών της κυβέρνησης στην τακτική συνεδρία του Κολεγίου των 28 Επιτρόπων, δηλαδή του τρόπον τινά Υπουργικού Συμβουλίου της ΕΕ, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, σηματοδοτεί την αξιοπιστία που επανέκτησε η χώρα μας στα μάτια των ευρωπαίων εταίρων της, τη στιγμή που οδεύει προς την έξοδο από την κρίση και αναλαμβάνει το επόμενο εξάμηνο τα ηνία της ΕΕ».
Ακόμη, σημείωσε πως «πρόκειται για μια κατ' εξαίρεση συνύπαρξη των εκπροσώπων του κορυφαίου οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την πολιτική ηγεσία μιας χώρας» και πρόσθεσε ότι «το εύρος, η ουσία και οι καρποί μιας τόσο εκ του σύνεγγυς και εφ' όλης της πυκνής ύλης συζήτησης για τα ελληνικά θέματα, μόνο επ'ωφελεία της χώρας μας θα αποβεί και θα στείλει παράλληλα πολλαπλά θετικά μηνύματα στις διεθνείς αγορές».
«Η θεσμική αυτή συνάντηση θα είναι πράγματι ουσιαστική: Θα επιτρέψει την πληρέστερη ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό και τους συμμετέχοντες υπουργούς για την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα, τα επιτεύγματα, τα προβλήματα, τις προοπτικές. Θα δώσει την ευκαιρία επίσης ανταλλαγής απόψεων με 28 Επιτρόπους, όλοι έμπειροι πολιτικοί που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύτατο πολιτικό φάσμα και οι οποίοι είναι ισχυροί " αναμεταδότες" μηνυμάτων τόσο στη χώρα μας όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε ο κ. Καρβούνης.
Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε πως «η Ελλάδα έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή την "έξωθεν καλή μαρτυρία" γιατί έτσι θα προσελκύσει επενδύσεις, κεφάλαια, επισκέπτες, που θα την βοηθήσουν, μετά τις θυσίες που έκανε, να ανακάμψει, να δημιουργήσει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας». kathimerini

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc