Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έχει αρκετή δουλειά μπροστά της

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έχει αρκετή δουλειά μπροστά της

Την ανάγκη άμεσης προόδου τόσο στις διαρθρωτικές αλλαγές, όσο και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έχει αρκετή δουλειά μπροστά της
Απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας «Τα Νέα» μετά το τέλος ομιλίας του, ο κ.Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εκπληρώσει επειγόντως τις δεσμεύσεις της και να προωθήσει άμεσα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες θεωρεί μονόδρομο για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της και την προσέλκυση επενδύσεων.
«Η Ελλάδα έχει ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά της», σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, ενώ για διαπραγματεύσεις με την τρόικα επεσήμανε ότι «στην Αθήνα συνεχίζονται αυτή την ώρα οι διαπραγματεύσεις για την πρόοδο ή μάλλον για την έλλειψη προόδου, που σημειώνει η χώρα έναντι των δεσμεύσεών της».
Όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει στο αυριανό Eurogroup σε σχέση με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο κ.Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι «η διαδικασία αξιολόγησης θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα», καθώς -όπως είπε- «πολλοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους».
Ο πρόεδρος του Eurogroup παραδέχθηκε ότι έχουν ήδη γίνει σημαντικές προσπάθειες, ωστόσο επισήμανε την ανάγκη «νέων θυσιών από τους Έλληνες».ethnos gr

Comments

lornion said…
τουτέστιν σκοπείτε την ευρωπαική αλληλεγκύη χα χα τα μεγάλα λόγια να εξοφλήσει η Ελλάδα μεχρι το 2080? Aκραία μεθόδευση!

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»