Απονεμήθηκαν τα φετινά Προεδρικά Μετάλλια της Ελευθερίας

Απονεμήθηκαν τα φετινά Προεδρικά Μετάλλια της Ελευθερίας

μεταξύ των τιμηθέντων και ο Πρόεδρος Κλίντον
ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 
VOA News
Σε ειδική τελετή στο Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος Ομπάμα απένειμε την Τετάρτη την σημαντικότερη τιμητική διάκριση της χώρας, το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, σε 16 αμερικανούς που έχουν διακριθεί στους τομείς τους.

Η απονομή του εν λόγω μεταλλίου ξεκίνησε από τον δολοφονηθέντα πριν 50 χρόνια, αυτή την εβδομάδα, Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι, για να τιμάται η προσφορά αμερικανών στην ασφάλεια, τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ, την διεθνή ειρήνη και άλλες σημαντικές συνεισφορές στην δημόσια ζωή της χώρας.

Φέτος ο Πρόεδρος Ομπάμα τίμησε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, μεταξύ άλλων, τον πρώην Πρόεδρο, Μπιλ Κλίντον, την θρυλική ερμηνεύτρια της μουσικής Κάντρυ, Λορέττα Λύν, την παγκοσμίως γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Γκλόρια Στάινεμ, και την διακεκριμένη τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι.

Ο κ. Ομπάμα χαρακτήρισε τους φετινούς τιμηθέντες, άνδρες και γυναίκες των οποίων οι αξίες «ορίζουν τι σημαίνει να είσαι αμερικανός» και των οποίων o δυναμισμός «ζει μέσα σε όλους μας».  VOA

3 από τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν μετά θάνατον.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc