Την παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο εισηγείται ο Άρειος Πάγος

Την παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο εισηγείται ο Άρειος Πάγος
21/11/2013
Εξασέλιδη εισήγηση κατέθεσε στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, με την οποία υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Παπακωνσταντίνου πρέπει να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο καθώς δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που τού αποδίδονται.
Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κρίνει ότι η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος είναι νόμιμη και δεν έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία που δίνει το δικαίωμα στη Βουλή για να ασκήσει ποινική δίωξη.
Επίσης, ο κ. Κανελλόπουλος αναφέρει ότι «ενόψει του ότι η, από τις εκλογές της 6ης Μαίου του 2012, προελθούσα Βουλή, της ΙΔ περιόδου, ουδόλως λειτούργησε και επομένως, αντικειμενικώς ήταν αδύνατον να ασκήσει την αρμόδιοτητά της, δηλαδή να επιληφθεί της περίπτωσης του υπουργού Οικονομικών, να συγκροτήσει την προς τούτο κοινοβουλευτική επιτροπή και εν συνεχεία η Ολομέλεια να ασκήσει την κατ΄αυτού ποινική δίωξη».
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αιτιολογώντας την μη ύπαρξη παραγραφής υποστηρίζει ότι η Βουλή της μιας ημέρας διήρκεσε τόσο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο «ήταν φυσικώς και λογικώς αδύνατον να συνέλθει σε δύο τακτικές συνόδους κάθε μία από τις οποίες δεν μπορούσε να ήταν συντομότερη από πέντε μήνες».
Για τον λόγο αυτό η σύντομη αποσβεστική προθεσμία εκτείνεται μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της μεθεπόμενης περιόδου.elzoni.gr

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»