Μετεωρίτης «φώτισε» τον ουρανό και έπεσε στο Ιόνιο! - Αντιληπτό σε Ζάκυνθο και Ηλεία το φαινόμενο

Μετεωρίτης «φώτισε» τον ουρανό και έπεσε στο Ιόνιο! - Αντιληπτό σε Ζάκυνθο και Ηλεία το φαινόμενο

       Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Ελλάδα (28/11/2013 00:28 )

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 9.30 περίπου το βράδυ της Τετάρτης, όταν άγνωστο ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο έπεσε στην ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς και του Ελειού στην Κεφαλλονιά. Οι πρώτες πληροφορίες, αν και δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι πρόκειται για μετεωρίτη, ο οποίος φέρεται να έχει πέσει στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο.
Το φαινόμενο έγινε έντονα αντιληπτό από τους κατοίκους της Ζακύνθου στις περιοχές Μαχαιράδου και Αλυκών όπου ανέφεραν πως είδαν τη λάμψη να σχίζει τον ουρανό από δύση προς ανατολή, ακολουθούμενη από έντονο κρότο, καθώς και σε περιοχές της Ηλείας.
Ωστόσο δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή άλλα προβλήματα παρόλο που οι μαρτυρίες ανέφεραν πως η λάμψη φώτισε τα σπίτια των περιοχών της Κεφαλλονιάς
O Δρ. Φυσικής Γιάννης Κοπανάς ε κάθε επιφύλαξη μας ανέφερε ότι ενδεχομένως να είναι τμήματα ενός κομήτη που βρίσκεται σε κίνηση. Ο Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, μια και τέτοια φαινόμενα είναι συνήθη όταν κομήτης διαγράφει τροχιά εισόδου στην ατμόσφαιρα. Όπως δήλωσε «δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος πτώσεων αφού αυτές γίνονται κατα το πέρασμα κομητών».

Πηγή: imerazante.gr

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc