Το νέο μας blog είναι http://havdata.blogspot.com/ ****** [επιλογές από την ειδησεογραφία του διαδικτύου, σχόλια, νέα τοπικού ενδιαφέροντος, ¨κι¨ ό,τι άλλο τύχει]. [A selection of news, comments, and topics of interest]. [ Ελα να ζήσεις την ζωή σου έξω κάμποσες δεκαετίες νεοέλληνα για να καταλάβεις την προνομιακή της Ελλάδας ύπαρξη, στον χώρο στον χρόνο στο κλίμα στη θάλασσα στο αρχιπέλαγος και στην ζωή]. λορνιόν

Thursday, December 1, 2016

στον πάτο η οικονομία

Παρασκευή
2 Δεκεμβρίου 2016
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2265RSS FEED
Στα 108,4 δισ. τα μη εξυπηρετούμενα «ανοίγματα» των τραπεζώνΣτον πάτο η οικονομία
01/12/2016
Την ώρα που ο χειμώνας κάνει την εμφάνισή του και οι Έλληνες δε διαθέτουν τα απαραίτητα για να προμηθευτούν πετρέλαιο, η κυβέρνηση συνεχίζει τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών προκειμένου να καταλήξει στα νέα μέτρα.
Με τις χιονοπτώσεις να πλήττουν τη βόρεια Ελλάδα, αν και οι παραγγελίες για πετρέλαιο έχουν αυξηθεί είναι μικρές.
Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM, ο Θεμιστοκλής Κιουρτζής, αντιπρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης και Περιοχής «Ο Άγιος Χριστόφορος», τα τελευταία 24ωρα σημειώνεται σημαντική αύξηση στον αριθμό των παραγγελιών για πετρέλαιο θέρμανσης, παρότι ο όγκος τους είναι μικρότερος συγκριτικά με πέρυσι.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, αναρτήθηκαν στο σύστημα TAXIS τα ειδοποιητήριά για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας οχημάτων του 2017.
Τα τέλη μένουν σχετικά ίδια, στα υψηλά επίπεδα με πέρσι.
Την ίδια ώρα, στα 108,4 δισ. ευρώ ανέρχεται το ύψος των μη εξυπηρετούμενων «ανοιγμάτων» των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τον Ιούνιο του 2016.
Το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί στο 45,1% των συνολικών «ανοιγμάτων» των τραπεζών, γεγονός που καθιστά σαφές ότι η διαχείρισή τους αποτελεί τη σημαντικότερη πρόκληση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Εξαιρουμένων των εκτός ισολογισμού στοιχείων, το ύψος των μη εξυπηρετούμενων «ανοιγμάτων» διαμορφώνεται σε 106,9 δισ. ευρώ ή στο 50,5% των συνολικών «ανοιγμάτων».
Στη σχετική έκθεση επισημαίνεται ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος θα επιτρέψει την απελευθέρωση κεφαλαίων για την ενίσχυση των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας και θα συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη.

No comments: