Δικάστηκε ερήμην ο Π. Πολάκης







ΕΛΛΑΔΑ 

http://www.kathimerini.gr/

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Με απόντα και χωρίς να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο, ο αναπλ. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δικάστηκε ερήμην στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας για τις αγωγές που είχαν καταθέσει εις βάρος του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος και μέλη της Ομοσπονδίας.

Η δίκη, όπου εξετάστηκε ως μάρτυρας ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σταύρος Κουτσιουμπέλης, αφορούσε σχόλια που έκανε ο υπουργός στο Facebook, με αφορμή δημοσίευμα του Guardian για το ΕΣΥ, που βασίστηκε σε δηλώσεις του κ. Γιαννάκου. Τα σχόλια θεωρήθηκαν συκοφαντικά και γι’ αυτό το αίτημα ήταν να καταβάλει ο Παύλος Πολάκης ως αποζημίωση 200.000 ευρώ, τα οποία, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, θα κατατεθούν για την κάλυψη άμεσων αναγκών στα νοσοκομεία. Η απουσία του υπουργού από τη δίκη και το γεγονός ότι δικάστηκε ερήμην προκάλεσαν αιχμηρά σχόλια από τους παρισταμένους της ΠΟΕΔΗΝ, οι οποίοι εντός και εκτός αιθούσης του δικαστηρίου έκαναν λόγο για «υπουργό που κρύβεται», «που στρουθοκαμηλίζει» και άλλα. Ειδικότερα, ο Σταύρος Κουτσιουμπέλης, που εξετάστηκε στο δικαστήριο, κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι στόχος του κ. Πολάκη είναι η απαξίωση της Ομοσπονδίας γιατί ασκεί κριτική στην κυβέρνηση. «Ο υπουργός», είπε ο μάρτυρας, «θα ήθελε στην πραγματικότητα διορισμένα συνδικάτα», ενώ πρόσθεσε πως «δεν ανέχεται καμία κριτική, είναι εριστικός και απότομος».

Tόσο ο ίδιος ο κ. Κουτσιουμπέλης μέσα στο δικαστήριο όσο και ο κ. Γιαννάκος σε δηλώσεις του μόλις η δίκη τελείωσε, περιέγραψαν την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν και πολλές φορές πλένουμε τα χέρια μας μόνο με νερό και τα σκουπίζουμε στις ποδιές μας». Η απόφαση θα εκδοθεί προσεχώς.

Στα δικαστήρια

«Η ένδεια επιχειρημάτων και οι προσταγές των κομματικών διευθυντηρίων οδηγούν την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ στη μεταφορά της πολιτικής αντιπαράθεσης στις αίθουσες των δικαστηρίων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Πολάκη. «Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν θα ανταποκριθεί στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης και των καθοδηγούμενων συνδικαλιστών να ποινικοποιήσουν την πολιτική αντιπαράθεση. Η στήριξη και αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας αποτελεί ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, η οποία δεν πρόκειται να καμφθεί από κανενός είδους εκβιασμό ή απειλή ποινικοποίησης. Ο αναπλ. υπουργός δηλώνει πεπεισμένος πως και η ελληνική Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα εμποδίσει την ποινικοποίηση του πολιτικού λόγου».
Ιωαννα Μανδρου.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc