κράτηση συνεργάτες της Λεπέν για διαφθορά

Στους ανακριτές της γαλλικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς απολογήθηκαν σήμερα δύο στενοί συνεργάτες της Μαρίν Λεπέν, η επικεφαλής του γραφείου της και ο σωματοφύλακάς της. Αποφασίστηκε να τεθούν υπό κράτηση.
Frankreich Marine Le Pen Prozess wegen Volksverhetzung (Getty Images/AFP/J.-P. Ksiazek)
Η υπόθεση δεν είναι καινούργια, έχει ξεκινήσει πριν από μία διετία και ήδη πριν από ένα χρόνο είχαν γίνει κατασχέσεις στα γραφεία του κόμματος, οι οποίες και επαναλήφθηκαν την περασμένη Δεύτερα.
Παράλληλα η αντίστοιχη ευρωπαϊκή υπηρεσία κατά της διαφθοράς (OLAF) κατηγορεί τους συνεργάτες της προέδρου του Εθνικού Μετώπου για εικονική εργασία στο Κοινοβούλιο από το οποίο μισθοδοτούντο, ενώ εργάζονταν αποκλειστικά για το κόμμα της Λεπέν.
Δεύτερο σκάνδαλο μετά την υπόθεση Φιγιόν;
Ο Φιγιόν βρέθηκε κατηγορούμενος για σκάνδαλο που αφορά τη συζυγό του Πενελόπ
Ο Φιγιόν βρέθηκε κατηγορούμενος για σκάνδαλο που αφορά τη συζυγό του Πενελόπ
Η δικαιοσύνη ακολουθεί το δικό της χρονοδιάγραμμα, θα πουν μερικοί, όχι όμως και τα στελέχη του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν, που δεν θεωρούν τυχαία την αναζωπύρωση του θέματος, εν μέσω μιας εκλογικής περιόδου που έχει ήδη διαταραχθεί από την υπόθεση Φιγιόν.
«Στόχος είναι να εμποδιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών» δήλωσε ο Φλοριάν Φιλιπό, που είναι το νούμερο 2 του κόμματος, «και να υπονομευθεί η Μαρίν Λεπέν που είναι μπροστά στις σφυγμομετρήσεις με ένα 28% των προτιμήσεων και περνάει στο δεύτερο γύρο» πρόσθεσε.
Η διαφορά με το σκάνδαλο Φιγιόν είναι ότι η σύγκρουση της Λεπέν είναι με την Ευρώπη και αυτό δείχνει να μην αγγίζει τους αντιευρωπαίους οπαδούς της.
Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc