Το νέο μας blog είναι http://havdata.blogspot.com/ ****** [επιλογές από την ειδησεογραφία του διαδικτύου, σχόλια, νέα τοπικού ενδιαφέροντος, ¨κι¨ ό,τι άλλο τύχει]. [A selection of news, comments, and topics of interest]. [ Ελα να ζήσεις την ζωή σου έξω κάμποσες δεκαετίες νεοέλληνα για να καταλάβεις την προνομιακή της Ελλάδας ύπαρξη, στον χώρο στον χρόνο στο κλίμα στη θάλασσα στο αρχιπέλαγος και στην ζωή]. λορνιόν

Sunday, February 19, 2017

Iι τη Δευτέρα ΕΙΣΟΔΟΣ TOVIMA πολιτική οικονομία γνώμες blogs κόσμος επιστήμη κοινωνία αθλητικά πολιτισμός bimatv από metereologos.gr ΑΘΗΝΑ 16°CΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10°C Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ παιδεία βιβλίαcelebrities υγεία + fitness media περιβάλλον ταξίδι αλληλεγγύη autohub εικόνες BHMagazino BHMAgourmet BHMAdeco BHMAdonna BHMAmen BHMA FM Καρακούσης Αντώνης EMAIL| Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, κύριε Τσίπρα! ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45 Share2 emailεκτύπωση Εδώ και καιρό επισημαίνουμε την ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης. Φθάσαμε μάλιστα να προτρέπουμε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να κλείσει την υπόθεση το ταχύτερο δυνατό. Και αυτό γιατί τόσο οι εσωτερικές συνθήκες όσο και οι διεθνείς χειροτερεύουν. Η ελληνική οικονομία ήδη πιέζεται πολλαπλώς από τα πολλά κύματα ανασφάλειας και αβεβαιότητας που συνοδεύουν τη διατήρηση της εκκρεμότητας επί μακρόν. Οι καταθέσεις διαρρέουν εκ νέου, τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται, τα ρυθμισμένα υποτροπιάζουν, η περιβόητη ποσοτική χαλάρωση του κ. Ντράγκι χάνεται και οι πολίτες αυτοπεριορίζονται στην προσπάθειά τους να προστατευθούν έναντι μελλοντικών κινδύνων. Αν διατηρηθούν επί μήνες οι σημερινές συνθήκες οικονομικής ανασφάλειας, είναι βέβαιον ότι οι συνέπειες θα πολλαπλασιασθούν και η χώρα το καλοκαίρι θα βρεθεί αντιμέτωπη για ακόμη μια φορά με το ενδεχόμενο της άτακτης χρεοκοπίας. Αλλά και οι προσδοκίες εξωτερικής βοήθειας κατέρρευσαν. Ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, που υποσχόταν βοήθεια, απεχώρησε ηττημένος, η Χίλαρι έχασε και ο νικητής Τραμπ δεν νοιάζεται και πολύ για την Ελλάδα. Ταυτόχρονα στην Ευρώπη ενισχύονται οι ανθενωσιακές και συντηρητικές εθνικιστικές δυνάμεις, οι οποίες δεν θέλουν να ακούνε για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. Με αποτέλεσμα να εξανεμίζονται οι κυβερνητικές ελπίδες για πολιτική λύση και έξωθεν βοήθεια. Πολύ περισσότερο όσο προσεγγίζουμε τον επερχόμενο, καθοριστικό για το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου, ευρωπαϊκό εκλογικό κύκλο. Υπό αυτές τις συνθήκες το αυριανό Εurogroup είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο. Αν δεν βρεθεί τρόπος να διατηρηθεί ενεργή η διαδικασία διαπραγμάτευσης και δεν εξασφαλισθεί η οριστικοποίησή της πριν από τις ολλανδικές εκλογές, τα πράγματα θα χειροτερέψουν επικίνδυνα για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός έχουν μια ευκαιρία να κρατήσουν ζωντανή τη διαπραγμάτευση και να επιτύχουν την έλευση της τρόικας στην Αθήνα. Ο,τι είναι να αποφασίσουν λοιπόν ας το κάνουν τώρα. Αν αφήσουν τον χρόνο να περάσει, η Ελλάδα θα ζήσει επικίνδυνο καλοκαίρι σαν εκείνο του 2015. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, κύριε Τσίπρα. Ο,τι είναι να κάνετε κάντε το τώρα. Μετά θα είναι αργά, πολύ αργά δυστυχώς για όλους μας.


Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, κύριε Τσίπρα!

Share2
εκτύπωση  

Εδώ και καιρό επισημαίνουμε την ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης. Φθάσαμε μάλιστα να προτρέπουμε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να κλείσει την υπόθεση το ταχύτερο δυνατό. Και αυτό γιατί τόσο οι εσωτερικές συνθήκες όσο και οι διεθνείς χειροτερεύουν.

Η ελληνική οικονομία ήδη πιέζεται πολλαπλώς από τα πολλά κύματα ανασφάλειας και αβεβαιότητας που συνοδεύουν τη διατήρηση της εκκρεμότητας επί μακρόν.

Οι καταθέσεις διαρρέουν εκ νέου, τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται, τα ρυθμισμένα υποτροπιάζουν, η περιβόητη ποσοτική χαλάρωση του κ. Ντράγκι χάνεται και οι πολίτες αυτοπεριορίζονται στην προσπάθειά τους να προστατευθούν έναντι μελλοντικών κινδύνων.

Αν διατηρηθούν επί μήνες οι σημερινές συνθήκες οικονομικής ανασφάλειας, είναι βέβαιον ότι οι συνέπειες θα πολλαπλασιασθούν και η χώρα το καλοκαίρι θα βρεθεί αντιμέτωπη για ακόμη μια φορά με το ενδεχόμενο της άτακτης χρεοκοπίας. Αλλά και οι προσδοκίες εξωτερικής βοήθειας κατέρρευσαν.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, που υποσχόταν βοήθεια, απεχώρησε ηττημένος, η Χίλαρι έχασε και ο νικητής Τραμπ δεν νοιάζεται και πολύ για την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα στην Ευρώπη ενισχύονται οι ανθενωσιακές και συντηρητικές εθνικιστικές δυνάμεις, οι οποίες δεν θέλουν να ακούνε για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. Με αποτέλεσμα να εξανεμίζονται οι κυβερνητικές ελπίδες για πολιτική λύση και έξωθεν βοήθεια.

Πολύ περισσότερο όσο προσεγγίζουμε τον επερχόμενο, καθοριστικό για το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου, ευρωπαϊκό εκλογικό κύκλο.

Υπό αυτές τις συνθήκες το αυριανό Εurogroup είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο. Αν δεν βρεθεί τρόπος να διατηρηθεί ενεργή η διαδικασία διαπραγμάτευσης και δεν εξασφαλισθεί η οριστικοποίησή της πριν από τις ολλανδικές εκλογές, τα πράγματα θα χειροτερέψουν επικίνδυνα για την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός έχουν μια ευκαιρία να κρατήσουν ζωντανή τη διαπραγμάτευση και να επιτύχουν την έλευση της τρόικας στην Αθήνα.

Ο,τι είναι να αποφασίσουν λοιπόν ας το κάνουν τώρα. Αν αφήσουν τον χρόνο να περάσει, η Ελλάδα θα ζήσει επικίνδυνο καλοκαίρι σαν εκείνο του 2015.

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, κύριε Τσίπρα. Ο,τι είναι να κάνετε κάντε το τώρα. Μετά θα είναι αργά, πολύ αργά δυστυχώς για όλους μας.

No comments: