Το νέο μας blog είναι http://havdata.blogspot.com/ ****** [επιλογές από την ειδησεογραφία του διαδικτύου, σχόλια, νέα τοπικού ενδιαφέροντος, ¨κι¨ ό,τι άλλο τύχει]. [A selection of news, comments, and topics of interest]. [ Ελα να ζήσεις την ζωή σου έξω κάμποσες δεκαετίες νεοέλληνα για να καταλάβεις την προνομιακή της Ελλάδας ύπαρξη, στον χώρο στον χρόνο στο κλίμα στη θάλασσα στο αρχιπέλαγος και στην ζωή]. λορνιόν

Tuesday, February 21, 2017

Τώρα όλοι ξέρουν , κανείς δεν έχει άλλοθι!

Τώρα όλοι ξέρουν , κανείς δεν έχει άλλοθι!

Share1
εκτύπωση  

Ο Πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο, έστω μετά βασάνων και κόπων, έπραξαν αυτό που έπρεπε.

Ανέλαβαν το πολιτικό κόστος που αναλογούσε στο κλείσιμο της αξιολόγησης και συμφώνησαν με εταίρους και δανειστές το πλαίσιο επί του οποίου θα διεξαχθούν οι συζητήσεις στην Αθήνα με το κουαρτέτο.

Κοινή είναι επίσης η πεποίθηση ότι σκοπός είναι να ολοκληρωθούν γρήγορα οι επιμέρους διαπραγματεύσεις, να κλείσει το συντομότερο η περιβόητη αξιολόγηση και να αρθεί το διαφαινόμενο σε αντίθετη περίπτωση καλοκαιρινό χρηματοδοτικό αδιέξοδο. Μένει βεβαίως να αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί εντός του συμφωνηθέντος πλαισίου και θα αποφύγει και άλλες ακατανόητες καθυστερήσεις.

Όπως είπαμε αυτό έπρεπε να πράξουν ο Πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και αυτή ήταν η προτροπή των «λογικών», όλων εκείνων που είναι σε θέση να αντιληφθούν ποιό πραγματικά είναι το εθνικό συμφέρον.

Αν πάνε όλα κατ' ευχήν θα αρθεί και αυτός ο τόσο διαβρωτικός για την οικονομία, την κοινωνία και την πολιτική, κύκλος της μεγάλης αβεβαιότητας και της ατελείωτης ανασφάλειας, ο οποίος μόνο τον περασμένο Ιανουάριο κόστισε 30.000 θέσεις εργασίας.

Έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια φθοράς και επαναλαμβανόμενων κρίσεων είναι καιρός να τελειώσουμε με αυτή τη συμφορά που έπεσε στην πατρίδα μας.

Τώρα πια όλες οι πολιτικές δυνάμεις του λεγόμενου συνταγματικού τόξου έχουν πολύ πικρές εμπειρίες από τη διαχείριση της πολυκύμαντης κρίσης.

Και υποθέτουμε ότι άπασες έχουν μετανοήσει, κατανοώντας ότι με ιδεοληψίες και χωρίς εντατική και πειθαρχημένη προσπάθεια δεν πρόκειται να εξέλθουμε από την κρίση.

Η Δεξιά, το Κέντρο και η Αριστερά γνωρίζουν πια τι σημαίνει να παλεύεις με το τέρας της κρίσης και οι πολλές εμπλεκόμενες ηγεσίες είναι πλέον σε θέση να αντιληφθούν τι εμπόδισε την ταχεία έξοδο από τη μακρά περίοδο στασιμοχρεοκοπίας.

Έξω από το χορό έχουν μείνει μόνο τα άκρα της Δεξιάς και της Αριστεράς, τα οποία συνεχίζουν να ασχημονούν σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού, ελπίζοντας ότι έτσι θα επαυξήσουν το ακροατήριο και την εκλογική επιρροή τους.

Μόνοι κι αστόχαστοι ας μείνουν.

Η χώρα έχει την ευκαιρία και τις εμπειρίες πια να ξεπεράσει την κρίση και να πάει μπροστά.

Τώρα όλοι ξέρουν και κανείς δεν είναι αθώος.

No comments: