Το νέο μας blog είναι http://havdata.blogspot.com/ ****** [επιλογές από την ειδησεογραφία του διαδικτύου, σχόλια, νέα τοπικού ενδιαφέροντος, ¨κι¨ ό,τι άλλο τύχει]. [A selection of news, comments, and topics of interest]. [ Ελα να ζήσεις την ζωή σου έξω κάμποσες δεκαετίες νεοέλληνα για να καταλάβεις την προνομιακή της Ελλάδας ύπαρξη, στον χώρο στον χρόνο στο κλίμα στη θάλασσα στο αρχιπέλαγος και στην ζωή]. λορνιόν

Sunday, February 19, 2017

Aρχική σελίδα | Διεθνή Share ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Ο ΤΡΑΜΠ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΦΛΙΝ

Σαββατοκύριακo
18-19  Φεβρουαρίου 2017
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2344RSS FEED
ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Ο ΤΡΑΜΠΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΦΛΙΝ
18/02/2017

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η αντιπαράθεση στις ΗΠΑ για το θέμα των επαφών μεταξύ συνεργατών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων.
Η παραίτηση του Φλιν δρομολογήθηκε μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με συζητήσεις που είχε με το Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον αναφορικά με τις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία. Οι τηλεφωνικές αυτές συνομιλίες έγιναν πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Τραμπ, ενώ όπως διαφάνηκε από τις εξελίξεις, ο Φλιν παραπλάνησε τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς για το θέμα.
Αν και ο Τραμπ κάνει λόγο για «εγκληματική διαρροή από τις μυστικές υπηρεσίες», Ρεπουμπλικάνοι όπως οι Γερουσιαστές Τζον Μακέιν και Λίντσεϊ Γκράχαμ, του ασκούν κριτική.
Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους αμφιβάλλουν για την επιθετική στάση που θα τηρήσουν στην υπόθεση αυτή, τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όσο και το Κογκρέσο υπό ρεπουμπλικανική πλειοψηφία. Έτσι, απαιτούν τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για το ενδεχόμενο παράνομων επικοινωνιών μεταξύ του Φλιν και της ρωσικής κυβέρνησης, αλλά και για οποιοδήποτε προσπάθεια του Φλιν ή άλλων αξιωματούχων του Λευκού Οίκου να αποκρύψουν την υπόθεση.
Από την άλλη μεριά, οι επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων τόσο στη Γερουσία, όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, υποστηρίζουν ότι η έρευνα θα πρέπει να διεξαχθεί από τις υφιστάμενες επιτροπές, στις οποίες την πλειοψηφία έχει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.
Οι επιτροπές που υπάρχουν για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά και μία υποεπιτροπή της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, έχουν ανακοινώσει την έναρξη ερευνών για την υπόθεση σχετικά με τις προσπάθειες της Ρωσίας να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές μέσω της υποκλοπής ηλεκτρονικών μηνυμάτων.
Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν καταλήξει ότι η Ρωσία υπέκλεψε και έδωσε στη δημοσιότητα τα ηλεκτρονικά μηνύματα του Δημοκρατικού Κόμματος στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, σε μια προσπάθεια να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, προς όφελος του Τραμπ.

No comments: