Έντονη κριτική από την Αντιπολίτευση στον Α.Τσίπρα για όσα είπε για την αξιολόγηση

http://www.tovima.gr/


Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα όσα υποστήριξε στη Βουλή απαντώντας στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη στην «ώρα του πρωθυπουργού»
Έντονη κριτική από την Αντιπολίτευση στον Α.Τσίπρα για όσα είπε για την αξιολόγηση
Share
εκτύπωση  
Αθήνα 
Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα όσα υποστήριξε στη Βουλή απαντώντας στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη στην «ώρα του πρωθυπουργού», σχετικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup, εξαπέλυσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ.

Από τη ΝΔ, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τον κατηγόρησε, ότι μόνο μαθήματα λαϊκισμού μπορεί να δίνει και όχι να κάνει κηρύγματα πατριωτισμού, ενώ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, έκανε λόγο για «αυταπάτες της κυβέρνησης που έγιναν υποχωρήσεις» και ο Χρήστος Κατσώτης από το ΚΚΕ, μίλησε για παραδοχή τέταρτου μνημονίου.

«Άκουσα με έκπληξη ένα κήρυγμα περί πατριωτισμού και αξιοπρέπειας από τον πρωθυπουργό. Και αναρωτιέμαι με τι θράσος μπορεί να επικαλείται σήμερα αυτές τις έννοιες; Όταν ο ίδιος έχει αποδειχθεί ένας πρωθυπουργός “φαντομάς”; Που μεταβαίνει στο Παρίσι και συναντά τραπεζίτες χωρίς να το γνωρίζουν οι υπουργοί του και οι υπηρεσίες. Που λέει ναι σε όλα και δεν υπάρχει καμία κόκκινη γραμμή που έχει θέσει και να μην την έχει διαγράψει. Που έφερε το τρίτο μνημόνιο και υποθήκευσε 4 γενιές. Δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα πατριωτισμού. Μαθήματα λαϊκισμού, μόνο αυτό μπορεί να διδάξει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τη συζήτηση επερώτησης της Ένωσης Κεντρώων για το μεταναστευτικό.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αποδέχθηκε την προληπτική νομοθέτηση και προσπαθεί αυτό να το παρουσιάσει ως επιτυχία και πρόσθεσε ότι «οι αυταπάτες της κυβέρνησης έγιναν υποχωρήσεις».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, υποστήριξε ότι το συμπέρασμα από αυτά που είπε σήμερα ο πρωθυπουργός είναι ότι 31/12/2018 τελειώνει το 3ο μνημόνιο και από 1/1/2019 αρχίζει το 4ο μνημόνιο.

«Ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει ποια μέτρα θα έχουν άμεση εφαρμογή και αν θα αφορούν ασφαλιστικό, αφορολόγητο, εργασιακά και ομαδικές απολύσεις», σημείωσε.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc